Σε συγχώνευση μετοχών προχωρά η DryShips – παραίτηση διευθυντή

NASDAQ
Η DryShips αποφάσισε να προχωρήσει σε reverse-split (συγχώνευση) των μετοχών της τέσσερα-προς-ένα έπειτα από την γραπτή προειδοποίηση από την Nasdaq Capital Market, όπου βρίσκονται εγγεγραμμένες οι μετοχές της.

Ξέχωρα απ’ τα παραπάνω, ο CFO (Οικονομικός Διευθυντής) της DryShips Ziad Nakhleh παραιτήθηκε στις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με καταχώρηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο Nasdaq προειδοποίησε την ελληνική ναυτιλιακη εταιρία στις 14 Ιουνίου ότι η μετοχή της κινήθηκε κάτω από την ελάχιστη τιμή αγοράς του 1 δολαρίου ανά μετοχή για πάνω από 30 συνεχόμενες ημέρες. Η DryShips έχει περίοδο χάριτος 180 ημερών μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2017 ώστε να ανακτήσει τη συμβατότητά της με το χρηματιστήριο.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίες δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς πρόκειται να ξεκινήσουν οι συναλλαγές των split-adjusted μετοχών.

Οι μετοχές της DryShips έχουν χάσει το 97,2% της αξίας τους κατά τις τελευταίες 42 εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή, η αξία τους βρίσκεται στα 0,4 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένη ελαφρώς από την κατώτατη τιμή της, 0,34 δολάρια ανά μετοχή, η οποία καταγράφηκε την Παρασκευή.

Η DryShips μετέφερε την δημόσια εγγραφή της στην Nasdaq Capital Market από την Nasdaq Global Select Market στις 13 Οκτωβρίου, έπειτα από την αδυναμία της να ξεπεράσει το 1 δολάριο ανά μετοχή για πάνω από 30 συνεχείς εργάσιμες μέρες.

Διαβάστε ακόμα