“Συγκρατημένα αισιόδοξη” η StealthGas για τα έσοδα ρεκόρ του α τριμήνου


Η StealthGas, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία στον τομέα του υγραερίου (LPG), ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, φθάνοντας τα 38,1 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα έσοδα 36,5 εκατομμυρίων δολαρίων που παρατηρήθηκαν την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η άνοδος οφείλεται στην αυξημένη χρησιμοποίηση του στόλου και στην ελαφρά αύξηση των τιμών στην αγορά.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας, συμφερόντων Χ. Βαφειά, ανήλθαν σε 2 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το καθαρό εισόδημα των 0,6 εκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε κατά την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2016.

“Οι επιδόσεις μας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 μας αφήνουν συγκρατημένα αισιόδοξους για το μέλλον. Η εταιρεία μας, εκμεταλλευόμενη την ευνοϊκή μας θέση στις συμφωνίες ναύλωσης και τη σημαντική μείωση των αναξιοποίητων ημερών, κατάφερε να επιτύχει έσοδα-ρεκόρ και υψηλή λειτουργική αξιοποίηση, βελτιώνοντας έτσι τα περιθώρια κερδοφορίας”, σχολίασε ο Michael Jolliffe, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

“Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι, όπως συνηθίζεται, το πρώτο τρίμηνο ενισχύεται κυρίως από την εποχιακή ζήτηση με τα με πιο αδύναμα τρίμηνα να αναμένονται στη συνέχεια. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι περιορισμένες παραγγελίες πλοίων στον κλάδο μας και μια περαιτέρω σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις βελτιώσεις των θεμελιωδών μεγεθών της αγοράς μας “, υπογράμμισε ο Jolliffe.

Στις 22 Μαΐου, στην StealthGas παραδόθηκε το Eco Frost, το πρώτο πλοίο μεταφοράς LPG με ημι-πίεση/ πλήρους ψύξης 22.000 cmb, από το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Mipo. Όπως αποκαλύφθηκε, το νεότευκτο πλοίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο πρώτο ταξίδι του.

“Η στρατηγική μας για τις περιόδους που θα ακολουθήσουν είναι να παραλάβουμε και να ενσωματώσουμε στο στόλο μας τα υπολειπόμενα πλοία χωρητικότητας 22.000 cbm που έχει παραγγείλει , αναγνωρίζοντας ότι αυτός ο τομέας αντιμετωπίζει προκλήσεις εδώ και αρκετό καιρό τώρα”, δήλωσε ο Jolliffe.

Η StealthGas διαθέτει σήμερα ένα στόλο 50 πλοίων μεταφοράς LPG, τρία MR τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου και ενός Aframax τάνκερ.

Η εταιρεία αναμένει παράδοση τριών ακόμη πλοίων μεταφοράς LPG το 2017 και το 2018. Μετά από αυτές τις εξαγορές, ο στόλος της StealthGas θα αποτελείται από 53 πλοία μεταφοράς LPG με συνολική χωρητικότητα 334,386 cbm.

Διαβάστε ακόμα