Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά του Πουκέτ

sugkrousi_fortigwn_ploiwn_anoixta_tou_pouket_

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Anton Topic συγκρούστηκε με το CN Jumbos κοντά στα νησιά Ko Rin ανοικτά των ακτών του Πουκέτ στις 30/3/2014, ώρα 22:12.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση που συνέβη 12,6 μίλια νοτιοδυτικά της χερσονήσου Balihai στο Πουκέτ. Το Κέντρο Ελέγχου Ναυτιλιακής Κίνησης στην Sri Racha ειδοποίησε το Ναυτικό που απέστειλε ένα σκάφος περιπολίας και μια ειδική ομάδα δράσης στο σημείο. Ο επικεφαλής του Τμήματος Harbor έστειλε το σκάφος διάθεσης πετρελαίου Den Suthi στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.

Στο CN Jumbo με πλήρωμα 23 ατόμων σημειώθηκε διείσδυση νερού από το διπλό πυθμένα της δεξαμενής και άρχισε να εισέρχεται στο πλοίο νερό με ταχύτητα 20 εκατοστά την ώρα. Το πλοίο έγειρε πέντε μοίρες προς τα δεξιά, αλλά ήταν μέχρι στιγμής σταθερή η κατάσταση του, έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μην επιδιώξει εξωτερική βοήθεια.

Το CN Jumbos αγκυροβόλησε στην περιοχή των νησιών Kho Rin. Το Den Suthi δεν παρατήρησε κάποια διαρροή πετρελαίου από το χτυπημένο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου.

Το Anton Topic υπέστη επίσης βλάβη από τη μια πλευρά, αλλά δεν σημειώθηκε εισροή νερού και αγκυροβόλησε πίσω από τον μόλο του λιμανιού Laem Chabang για να διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης.

Κατά τη στιγμή της σύγκρουσης δύο πλοία εγκατέλειπαν τους δρόμους του Laem Chabang και του Ko Sichang, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών φορτοεκφόρτωσης. Το επόμενο λιμάνι κατάπλου του CN Jumbo ήταν το Anggrek. Το Anton Topic κατευθυνόταν προς το λιμάνι Myeg Pasir Gudang.

Διαβάστε ακόμα