Σύγκρουση πλοίων στο Κανάλι του Houston[pics]

sugkrousi_ploiwn_sto_kanali_houston__

Το αμερικάνικο Λιμενικό ερευνά την υπόθεση της σύγκρουσης ανάμεσα σε ένα φορτηγό πλοίο και μια φορτηγίδα φορτωμένη με 840.000 γαλόνια πετρελαίου στο κανάλι του Houston την Παρασκευή, που προκάλεσε ζημιές και στα δύο σκάφη.

Οι αξιωματικοί υπηρεσίας του Λιμενικού έλαβαν μια αναφορά στις 8:30 μ.μ. περίπου στις 15 Μαρτίου, σχετικά με μια σύγκρουση ανάμεσα σε μια φορτωμένη φορτηγίδα και ένα φορτηγό πλοίο μήκους 120 μέτρων, το MV Genius Star VII που μετέφερε σιτηρά.

Δεν υπήρξε καμιά αναφορά για τραυματισμούς ή ρύπανση από κανένα εκ των δυο πλοίων, παρόλο που και τα δύο πλοία απέκτησαν ζημιές, χωρίς να διατρέχουν κάποιον επιπλέον κίνδυνο.

Φωτογραφίες του φορτηγού πλοίου δείχνουν μια μεγάλη εγκοπή στην αριστερή πλευρά ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Επιθεωρητές του Λιμενικού απεστάλησαν στην φορτηγίδα και στο Genius Star VII για να συντάξουν μια προκαταρκτική έρευνα, να εκτιμήσουν τις ζημιές και να ελαχιστοποιήσουν κάθε κίνδυνο για το περιβάλλον ή τους ναυτικούς.

“Λόγω της ταχείας απόκρισης των επαγγελματιών μας σε θέματα ασφαλείας εδώ στην πόλη του Τέξας, ένα μεγάλο περιβαλλοντικό ατύχημα αποφεύχθηκε”, δήλωσε ο υπολοχαγός. Zeita Merchant, διευθύνον στέλεχος της Μονάδας για την Ασφάλεια στη Ναυσιπλοΐα στο Texas.

“Ήμασταν σε θέση να οδηγήσουμε τα πλοία σε ασφαλείς θέσεις για να υπολογίσουμε τη συνολική βλάβη και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της ναυτιλιακής κοινότητας”, συμπλήρωσε.

Τα αίτια του συμβάντος είναι υπό έρευνα.

sugkrousi_ploiwn_sto_kanali_houston_

Διαβάστε ακόμα