Σύγκρουση πλοίων στο κόλπο του Τόκιο – Εννέα Κινέζοι αγνοούνται [pics+vid]

sugkrousi_ploiwn_sto_kolpo_tou_tokio__

Εννέα Κινέζοι ναυτικοί αγνοούνται, μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στις εκβολές του κόλπου του Τόκιο νωρίς την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το ιαπωνικό Λιμενικό.

Το με σημαία Παναμά Beagle III, ένα σκάφος χωρητικότητας 12.630 dwt, που μεταφέρει χάλυβα, βυθίστηκε μετά από τη σύγκρουση του με το Νοτιοκορεάτικο Pegasus Prime. Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 03.10 π.μ. τα ξημερώματα της Τρίτης 18/3 (20:10 ώρα Ελλάδας της Δευτέρας), στα νερά του Uraga.

“Είκοσι μέλη του πληρώματος, όλοι οι Κινέζοι, επέβαιναν στο Beagle, εκ των οποίων 11 έχουν διασωθεί”, δήλωσε ένας αξιωματικός του Ιαπωνικού Λιμενικού.

Περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο μετέχουν στις έρευνες για τους αγνοούμενους ναυτικούς πέντε ώρες μετά το ναυάγιο, είπε ο αξιωματούχος. Κανένας μέλος του πληρώματος του πλοίου Pegasus Prime, χωρητικότητας 7.406 τόνους, δεν τραυματίστηκε.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και η θάλασσα ήρεμη κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, σύμφωνα πάντα με τις λιμενικές αρχές.

Ένας κινέζος αξιωματικός από το διασωστικό κέντρο του Πεκίνο είπε ότι είχαν λάβει ενημέρωση σχετικά με το ατύχημα από την κινεζική πρεσβεία στην Ιαπωνία, και αποφάσισαν να μην στείλουν σκάφη διάσωσης, λόγω των αρνητικών συνειρμών από την παρουσία κινέζικών πλοίων σε αυτό το σημείο.

“Το ατύχημα συνέβη στα ιαπωνικά ύδατα, απέχοντας μόλις τέσσερα ναυτικά από το ιαπωνικό έδαφος. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, συνήθως δεν προχωρούμε στην αποστολή δικών μας πλοίων”, δήλωσε από το τηλέφωνο ο ίδιος.

Ο αξιωματικός είπε ότι πιστεύει πως η ιαπωνική πλευρά θα κάνουμε το καλύτερο τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, και πρόσθεσε ότι η Κίνα θα συνεργαστεί πλήρως στην έρευνα που θα πραγματοποιηθεί σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο ατύχημα.

sugkrousi_ploiwn_sto_kolpo_tou_tokio_

sugkrousi__oloiwn_sto_kolpo_tou_tokio_

Διαβάστε ακόμα