Σύγκρουση τάνκερ και φορτηγού πλοίου στο Στενό του Ντόβερ


Ένα πετρελαιοφόρο και ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκαν στο Στενό του Ντόβερ νωρίς το Σάββατο, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ρύπανση, δήλωσαν οι περιφερειακές γαλλικές ναυτικές αρχές.

Το τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου Seafrontier είχε 27 μέλη πληρώματος και 40.000 τόνους βενζίνης πάνω του την στιγμή του ατυχήματος στις 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου ενώ έπλεε στα βρετανικά ύδατα. Το Huayan Endeavour δεν ήταν φορτωμένο, αλλά μετέφερε 22μελές πλήρωμα.

“Δεν υπάρχουν τραυματισμοί που να αναφέρθησαν σε οποιοδήποτε πλοίο. Το Seafrontier έχει χάσει το σύστημα πρόωσης του προς το παρόν αλλά παρακολουθείται ενώ το Huayan Endeavour έχει δηλώσει ότι μπορεί ακόμα να πλοηγηθεί”, ανέφερε η ανακοίνωση των γαλλικών ναυτιλιακών αρχών.

Το Στενό του Ντόβερ μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους ναυτιλιακούς διαδρόμους στον κόσμο με περίπου 500 πλοία να το διασχίζουν καθημερινά.

Το Seafrontier, το οποίο μετέφερε βενζίνη, έχει μια τρύπα πάνω από την ίσαλο γραμμή και ζημιά στην ‘υπερκατασκευή’, ανακοίνωσε το Royal National Lifeboat Institution.

Το Huayang Endeavour έπλεε προς το Λάγος της Νιγηρίας και το Seafrontier κατευθυνόταν προς το Puerto Barrios στη Γουατεμάλα. Και τα δύο πλοία είναι νηολογημένα στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε ακόμα