Συν τέσσερα VLCC παρήγγειλε ο Αγγελικούσης από την νοτιοκορεάτικη DSME


Η ελληνική ναυτιλιακή Maran Tankers Management, μέλος του ομίλου Angelicoussis Shipping Group, επέστρεψε στο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) για τέσσερις επιπλέον παραγγελίες τάνκερ τύπου VLCC, πέρα από την παραγγελία τριών VLCC στην οποία είχε προχωρήσει τον Απρίλιο.

Τα τέσσερα VLCC 318.000 τόνων, με μήκος 336 μέτρα και πλάτος 60 μέτρων, θα έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με την προηγούμενη παραγγελία, ανέφερε η DSME.

Επιπλέον, τα νεότευκτα τάνκερ θα συμμορφώνονται με τους τελευταίους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ, σύμφωνα πάντα με την DSME, η οποία σχεδιάζει να εγκαταστήσει κινητήρες υψηλής απόδοσης και τις τελευταίες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμων στα πλοία.

Η αξία της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο, η εταιρεία του Αγγελικούση κατέβαλε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια ανά VLCC στην προηγούμενη παραγγελία της, η οποία θα είναι πιθανότατα και η τιμή για τις τελευταίες προσθήκες στον στόλο της.

Ο όμιλος Angelicoussis Shipping Group το τελευταίο έτος συνέχισε τις προσπάθειες ανανέωσης του στόλου του, παραγγέλλοντας πέντε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, δύο VLCCs και ένα LNG-FSRU στο DSME, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ναυπηγείο.

Η ναυπηγοκατασκευαστική εταιρεία της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι αναμένει να ανακτήσει την οικονομική του δύναμη το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς αναμένεται να κατατεθούν περισσότερες παραγγελίες.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας εφοπλιστής διατηρεί στενούς δεσμούς με την DSME από την πρώτη συναλλαγή τους το 1994, όταν συνολικά παρήγγειλε 96 πλοία από αυτήν.

Διαβάστε ακόμα