Συνέχιση της απεργίας μέχρι Τρίτη αποφάσισε η ΠΝΟ

pno_apergia
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, μετά τη νέα σημερινή συνεδρίασή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από αύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Η ΠΝΟ ζητά την συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και των Ελλήνων εργαζόμενων στον αγώνα ενάντια στο “τελειωτικό χτύπημα” για τους Έλληνες ναυτικούς, την υπερφορολόγηση τους, που όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητιέται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από το κουαρτρέτο των δανειστών.

Στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων, τη Δευτέρα (05/12) στις 11 το πρωί, τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Αγ. Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί πιθανότατα με τον υπουργό Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, συντομιζόμενη με την γενική απεργία της ΓΣΕΕ, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα ζητούν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετέφερε σχετικό αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η ΠΝΟ από την πλευρά της, καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της τις “απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού εταιρειών, όπως η HELLENIC SEAWAYS και η πλοιοκτήτρια του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΑΣ”, για τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στα πληρώματα των πλοίων τους, καθώς και τους λοιπούς εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι για τα ίδια αυτών συμφέροντα υπονομεύουν τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού”.

Διαβάστε επίσης: Απεργίες και κινητοποιήσεις φέρνει η άδικη υπερφορολόγηση των ναυτικών

Διαβάστε ακόμα