Συνεχίζονται οι αγορές capesize από τη Navios


Η διεθνούς φήμης ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners αποφάσισε να αγοράσει ένα ακόμα Capesize φορτηγό πλοίο έναντι 31,05 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτός αυτού που αγόρασε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, πρόκειται για το πλοίο Aristofanis, που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Sungdong της Νότιας Κορέας. Η ναυτιλιακή πλατφόρμα VesselsValue μας πληροφορεί ότι συγκεκριμένα στις 9 Μαΐου, το πλοίο πωλήθηκε στην Navios Partners από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Capital Maritime and Trading.

Το χωρητικότητας 179.016 dwt πλοίο αναμένεται να παραδοθεί από έναν αγνώστων στοιχείων αγοραστή στην Navios Partners μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Κατασκευασμένο στη Νότια Κορέα το 2011, το φορτηγό πλοίο είναι ναυλωμένο σε μια επίσης αγνώστων στοιχείων εταιρεία με καθαρό επιτόκιο 11.733 δολάρια ημερησίως μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα πάντα με την Navios Partners.

“Με βάση το υπάρχον χαρτοφυλάκιο και το τρέχον περιβάλλον επιτοκίων … το πλοίο αναμένεται να παράγει περίπου 2,6 εκατομμύρια δολάρια προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για το πρώτο έτος, υποθέτοντας την αποστολή του στη μέση του προβλεπόμενου διαστήματος, τα λειτουργικά έξοδα να προσεγγίζουν τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα και 360 ημέρες εσόδων”, ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία της Α. Φράγκου προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με τη διαθέσιμη ρευστότητα της, συν τον απαραίτητο τραπεζικό δανεισμό.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017, η Navios Partners συμφώνησε να εξαγοράσει πέντε πλοία ξηρού φορτίου – δύο πλοία Panamax και τρία πλοία Capesize – συνολικής χωρητικότητας περίπου 690.000 dwt έναντι συνολικού πόσου περίπου 114 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία τον Απρίλιο για την απόκτηση ολόκληρου του αποτελούμενου από 14 containerships στόλου της Rickmers Maritime για περίπου 113 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά και την τελευταία εξαγορά, η Navios Partners έχει υπό τον έλεγχο της 35 πλοία.

Διαβάστε ακόμα