Συνεχίζεται η εκτίναξη κερδών για την ΤΕΝ

tsakos_energy_navigation_

Η Tsakos Energy Navigation θα προχωρήσει σε αύξηση του μερίσματος της μετά από ένα δυναμικό comeback στην κερδοφορία κατά το τρίτο τρίμηνο.

Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη TEN γιόρταζε τα προτερήματα της μείωσης της τιμής του πετρελαίου και της ενδυνάμωσης της αγοράς spot στον τομέα των πετρελαιοφόρων, καθώς ανακοίνωσε κέρδος 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έκλεισε τον Σεπτέμβρίο.

Η εταιρεία, που κατέγραψε απώλειες ύψους 1,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, έχει ήδη φτάσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια κέρδος για τους πρώτους εννέα μήνες του 2014.

Ο Νικόλας Τσάκος, διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας εταιρείας, δήλωσε ότι η TEN έχει αρχίσει να καταγράφει και πάλι αξιοσημείωτα κέρδη.
Και πρόσθεσε: “Είναι ακόμη πιο ευχάριστο τ’ ότι βλέπουμε πως η πρόσφατη πληθωριστική μείωση στην τιμή του αργού έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας με αποτέλεσμα να καταγράφουμε κορυφαίες τιμές spot κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

“Η ΤΕΝ με 31 πλοία, εκμεταλλεύεται αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα αυτής της ανελαστικότητας και βρίσκεται στην ιδανική θέση για να καρπωθεί τα οφέλη της σκληρής αγοράς και να σταθεροποιήσει και να ενισχύσει τις κατώτερες τιμές της.

“Περιμένουμε το υγιές περιβάλλον σ τις τιμές σε συνδυασμό με τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της TEN να γεφυρώσει το χάσμα της τιμής της μετοχής μας”.

Η TEN κατέβαλε μέρισμα ύψους 0,05 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο και προχώρησε σε αποπληρωμή 0,06 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2015, αφού προηγουμένως είχε αποφασίσει την αύξηση του μερίσματος προς τους μετόχους.

Η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά επέκτασης και διαθέτει εννέα aframaxes, δύο LR1s και ένα shuttle tanker υπό παραγγελία, έχοντας κλείσει συμφωνίες που ενδεχομένως να αποφέρουν κέρδη1,25 δις δολαρίων. Πρόσφατα είχε αναφέρει ότι εξετάζει την πιθανότητα έναρξης ενός προγράμματος αμοιβαίας μάθησης (MLP) για το επόμενο έτος.

Τα κεφάλαια για τα εννέα aframaxes και το πλοίο μεταφοράς LNG είναι εξασφαλισμένα, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση δανείων για τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών κορυφαίων τραπεζών, αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα