Συνωστισμός τάνκερ στη Σιγκαπούρη που περιμένουν άνοδο στο πετρέλαιο

Tanker_sigapore
Ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός τάνκερ παρατηρήθηκαν να είναι αγκυροβολημένα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σιγκαπούρης, εν μέσω προσδοκιών των επιχειρηματιών ότι, μετά από σχεδόν δύο ετών χαμηλά, πρόκειται να σημειωθεί ανάκαμψη στην τιμή του αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Υπολογίζεται ότι 40 δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν περίπου 47,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου παρατηρήθηκαν να είναι σταθμευμένα στα ανοικτά των ακτών του σημαντικού κόμβου διύλισης πετρελαίου.

Η μεγάλη κίνηση πλοίων είχε μετατρέψει τα Στενά της Μαλάκα, ένα βασικό πέρασμα για τη διεθνή ναυτιλία, σε έναν “άνευ προηγουμένου χώρο στάθμευσης πλοίων, ανέφερε το οικονομικό blog Zero Hedge.

Η χρήση των πλοίων, ως πλωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, οι οποίες κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια την ημέρα, αντί για μέσα μεταφοράς πετρελαίου προς πώληση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια προσδοκία ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν στο εγγύς μέλλον και, επομένως, να καλύψουν τα εξόδων αποθήκευσης, το τοπικό ειδησεογραφικό site Mothership.sg αναφέρει.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει όλα τα τάνκερ που περιμένουν να φορτώσουν ή να φύγουν από τη θαλάσσια περιοχή της Σιγκαπούρης:
Tanker_sigapore2
Διαβάστε επίσης: Ουρά από τάνκερ προκαλεί η απεργία στα γαλλικά διυλιστήρια

Διαβάστε ακόμα