Σοκάρουν οι πρώτες αναφορές για τον ανθυποπλοίαρχο που σκότωσε τον καπετάνιο και τον υποπλοίαρχο

Υπο κράτηση έχει τεθεί από τις αρχές της Αργεντινής ο ανθυποπλοίαρχος ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του καπετάνιου και του υποπλοιάρχου στις 22 Οκτωβρίου ενώ το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο. Το περιστατικό έγινε γνωστό με μια παράξενη κλήση από τον ανθυποπλοίαρχο στον σταθμό ελέγχου κυκλοφορίας του Μπουένος Άιρες λέγοντας ότι μόλις είχε σκοτώσει τους δύο άνδρες!

Γύρω στα μεσάνυχτα της 22ας Οκτωβρίου ακούστηκε μία φωνή στο VHF να λέει στο κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του Ρίο ντε Λα Πλάτα, «Ο καπετάνιος και ο υποπλοίαρχος είναι νεκροί. Τους σκότωσα», είπε το άτομο που αυτοπροσδιορίστηκε ως Κάρλος Λίμα, ηλικίας 52 ετών. «Θέλω να έρθει η ακτοφυλακή να με συλλάβει».

Γύρω στη 1:30 π.μ. της 23ης Οκτωβρίου, η επιβιβάστηκαν οι αρχές στο δεξαμενόπλοιο Ayane, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από το Μπουένος Άιρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στο δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 16.971 dwt, το οποίο είναι νηολογημένο στη Μάλτα, βρήκαν τον πλοίαρχο Αλεχάντρο Ντανιέλ Γκαρσία, 39 ετών, και τον υποπλοίαρχο Χουάν Αλφόνσο Πεγασάνο, ηλικίας 48 ετών, νεκρούς. Και οι δύο είχαν πυροβοληθεί, αλλά μετά την έρευνα στο τάνκερ δεν βρέθηκε το όπλο. Η ακτοφυλακή υποθέτει ότι ο δράστης μπορεί να πέταξε το όπλο στη θάλασσα αφού πυροβόλησε τους δύο άνδρες.

Ο «δολοφόνος ήταν ένα πολύ ήρεμο άτομο», δήλωσε αργότερα ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στα ΜΜΕ, ενώ ανέφερε ότι ο Λίμα παραδόθηκε όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο και δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη. «Πιστεύεται ότι ο δράστης θα μπορούσε να έχει υποστεί ψυχωτική κατάρρευση». Αργότερα προσήχθη ενώπιον δικαστή, ο Λίμα ωστόσο αρνήθηκε να μιλήσει.

Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση, και ανάμεσα στα ερωτήματα είναι πώς ο δράστης πήρε όπλο στο πλοίο.

Ανέφεραν ότι το υπόλοιπο πλήρωμα των 21 ατόμων είχε πάει στο citadel του πλοίου, αφότου άκουσαν τους πυροβολισμούς. Παρέμειναν εκεί ωσότου επιβιβάστηκε η ακτοφυλακή και συνέλαβαν τον δράστη. Να σημειώσουμε ότι το citadel είναι ένα ασφαλές σημείο στο οποίο το πλήρωμα πηγαίνει σε περίπτωση πειρατείας και το οποίο βρίσκεται συνήθως στους χώρους του μηχανοστασίου και του Steering Gear Room και ασφαλίζει από μέσα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο δράστης έχει ποινικό μητρώο και είχε το παρατσούκλι “El Loco” (ο τρελός). Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν σε εμπορικά πλοία τα τελευταία οκτώ χρόνια, μετά την απελευθέρωση από τη φυλακή το 2013. Πέντε χρόνια νωρίτερα, ο Λίμα που ήταν αστυνομικός μέχρι την απόλυσή του το 2007, πυροβόλησε και παραλίγο να σκοτώσει έναν από τους γείτονές του στο Μπουένος Άιρες. Καταδικάστηκε σε επτάμισι χρόνια για το έγκλημα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το @enautilia στο INSTAGRAM

Διαβάστε ακόμα