Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν τάνκερ ελληνικών συμφερόντων

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν την Δευτέρα το τάνκερ Aris 13, το οποίο κατευθυνόταν από το Τζιμπουτί προς την σομαλική πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πλήρωμα αποτελείται από 8 ναύτες από τη Σρι Λάνκα, όλοι εκ των οποίων αιχμαλωτίστηκαν από 20 οπλισμένους άνδρες που ζητούν λύτρα για να απελευθερώσουν το πλοίο και το πλήρωμά του.

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα πειρατείας εκ μέρους Σομαλών πειρατών εναντίον εμπορικού πλοίου από το 2012.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το πλοίο άλλαξε απότομα την πορεία του και κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Αλούλα. Το Aris 13 είχε στείλει σήμα έκκλησης για βοήθεια, αλλά έκτοτε τα όργανα γεωεντοπισμού και επικοινωνίας απενεργοποιήθηκαν.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης στη Σομαλία επιβεβαίωσε το περιστατικό, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία έχει μεταβιβάσει τις πληροφορίες σχετικά με το συμβάν στην πλοιοκτήτρια εταιρία.

Το Aris 13 ανήκει στην ναυτιλιακή Armi Shipping SA με έδρα τον Παναμά που αποτελεί θυγατρική της εταιρίας Aurora Ship Management FZE, έδρα της οποίας είναι η Φουτζάιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Έλληνα Αργύρη Καραγιάννη.

Διαβάστε ακόμα