Στα χέρια της Α. Φράγκου τα 5 πρώτα containerships της Rickmers Maritime


Στον στόλο της Navios Maritime Containers ανήκουν οριστικά πλέον τα πέντε containership της Rickmers Maritime Trust, με την εταιρεία συμφερόντων της Α. Φράγκου να έχει δικαιώματα εξαγοράς και των υπόλοιπων 9 πλοίων του στόλου της χρεωκοπημένης εταιρείας.

Η ναυτιλιακή εταιρεία ταυτοχρονα εξασφάλισε περίπου 50,3 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων, εκδίδοντας 10 εκατομμύρια μετοχές με τιμή διάθεσης τα 5 δολάρια ανά μετοχή.

Η Navios Containers χρησιμοποίησε τα έσοδα από την ιδιωτική τοποθέτηση για να αγοράσει τα πέντε πλοία χωρητικότητας 4.250 TEU από την Navios Partners. Η συνολική τιμή αγοράς των 5 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που άνηκαν προηγουμένως στην Rickmers Maritime έφτασε τα 64 εκατομμύρια δολάρια.

Τα εν λόγω πλοία έχουν εν ισχύ ναυλοσύμφωνα των οποίων οι ημερήσιοι ναύλοι φτάνουν τα 26.850 δολάρια. Οι ναυλώσεις λήγουν το 2018 και στις αρχές του 2019 και αναμένεται να δημιουργήσουν κερδη σε EBITDA ύψους 45 εκατ. δολαρίων.

Η συναλλαγή χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τα 40 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα που αντλήθηκαν μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης και τα υπόλοιπα με δάνειο ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων από την Navios Partners με επιτόκιο Libor + 375 μονάδες βάσης για περίοδο 90 ημερών.

Επιπλέον, η Navios Containers βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για δάνειο ύψους έως 40 εκατομμυρίων δολαρίων από μια εμπορική τράπεζα δανεισμού.

Τέλος, η εταιρεία ενημέρωσε ότι απέκτησε όλα τα δικαιώματα τα οποία εμπεριέχονταν στη συμφωνία της Navios Partners και της Rickmers για την εξαγορά και των υπόλοιπων εννέα containerships από τα συνολικά 14 του αρχικού στόλου της γερμανικής εταιρείας.

Παρ’ όλα αυτά η απόκτηση των εννέα πρόσθετων πλοίων “υπόκειται σε μια σειρά παραγόντων και δεν μπορεί να παρασχεθεί καμία διαβεβαίωση ότι η εξαγορά θα κλείσει εν όλω ή εν μέρει”.

Διβάστε επίσης: Ομολογιούχος της Rickmers προσβάλλει την αγορά του στόλου της από τη Navios

Διαβάστε ακόμα