Στα χέρια του Οικονόμου Aframax ηλικίας 5 ετών του Αλαφούζου


H ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων Γ. Οικονόμου TMS Tankers προχώρησε στην περαιτέρω επέκταση του στόλου της, αγοράζοντας ένα ηλικίας 5 έτων δεξαμενόπλοιο τύπου Aframax από την Kyklades Maritime του Α. Αλαφούζου.

Την αγορά που κυκλοφορούσε ως φήμη στους ναυτιλιακούς κύκλους επιβεβαίωσε η πλατφόρμα VesselsValue και αφορά το χωρητικότητας 115.700 dwt πλοίο Nissos Anafi. Πρόκειται για το τελευταίο από τα πλοία που αποχωρίζεται η Kyklades Maritime το τελευταίο διάστημα, η οποία προσπαθεί με ένα μπαραζ πωλήσεων να αντιμετωπίσει την κρίση στην αγορά υγρού φορτίου

Κατασκευασμένο το 2012 από τη Νοτιοκορεάτικη Samsung Heavy Industries το δεξαμενόπλοιο διαθέτει μήκος 249 μέτρα και πλάτος 43,8 μέτρα. Το εν λόγω Aframax τάνκερ πωλήθηκε στην τιμή των 29,1 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι μια τιμή ελαφρώς μικρότερη από την αγοραία αξία του ύψους 29,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μόλις παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη του, το Nissos Anafi θα αποτελεί μέρος του στόλου της Tankers TMS που αριθμεί 35 δεξαμενόπλοια. Η εταιρεία έχει επίσης 17 νέα πλοία υπό παραγγελία σε Νοτιοκορεάτικα και κινεζικά ναυπηγεία, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για παράδοση το 2017.

Σημειώνεται ότι η συμφερόντων του ίδιου εφοπλιστή DryShips, είχε προχωρήσει τον προηγούμενο μήνα στην εξαγορά δύο δεξαμενόπλοιων, του (χωρητικότητας 320.105-dwt και κατασκευής 2011) VLCC Orthis και του νεότευκτου aframax Hull 812, καταβάλλοντας ένα ποσό που άγγιξε συνολικά τα 102,5 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα