Στα χέρια του Οικονόμου το 90% του χρέους της DryShips

dryships_oikonomou

H ναυτιλιακή DryShips ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Οικονόμου ανέλαβε το 90% του χρέους της εταιρίας, χορηγώντας της μέσω άλλης εταιρίας συμφερόντων του ένα νέο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 85,1 εκατ. δολαρίων μετά από σχετική συμφωνία με την γερμανική τράπεζα HSH Nordbank.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες συμφερόντων του Γ. Οικονόμου αποκτούν πλέον τον πλήρη έλεγχο της πλειοψηφίας του χρέους της DryShips, το οποίο ανέρχεται στα 154,5 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα υπόλοιπα 16,5 εκατ. δολάρια του χρέους παραμένουν στη διαχείριση τρίτων πιστωτών, με τους οποίους οι DryShips είτε βρίσκεται σε συνομιλίες είτε έχει καταλήξει σε συμφωνία για διακανονισμό.

“Με περισσότερο από το 90% του χρέους μας να βρίσκεται τώρα στα χέρια του ιδρυτή μας, μπορούμε με ασφάλεια να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία δεν διατρέχει πλέον κανένα κίνδυνο από κανέναν πιστωτή της, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει χρήση των δικαιωμάτων του για τη διευθέτηση οφειλών”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ναυτιλιακής Αντώνης Κανδυλίδης, προσθέτοντας ότι η εταιρία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον κ. Οικονόμου προκειμένου να τροποποιήσει το χρέος της και να επανακτήσει την αξιοπιστία της.

Τον περασμένο μήνα, η DryShips αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών αξίας 20 εκατ. δολαρίων μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, οι οποίες θα πουληθούν στην Kalani Investments Limited (με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους)  έτσι ώστε να συγκεντρωθούν έως και 80 εκατ. δολάρια εφόσον εξασκηθούν όλα τα warrants.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την πώληση αυτή θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την αποπληρωμή ενός ή περισσότερων δανείων της.

Διαβάστε ακόμα