Σταθερή ναυτιλιακή σύνδεση μεταξύ Αμβούργου – Μαύρης Θάλασσας

nautiliaki_sundesi_ambourgou_mauris_thalassas_

Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM επεκτείνει το εύρος των τακτικών γραμμών της από το Αμβούργο και για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα της τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Το CMA CGM LAVENDER πλέει στην γραμμή μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων FEMEX 1 Βόρεια Ευρώπη-Μεσόγειος ξεκινώντας από το HHLA Container Terminal Burchardka στο Αμβούργο. Περνώντας μέσα από το Βόσπορο, για πρώτη φορά που θα καταπλέει στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Σαμψούντα (Τουρκία), του Νοβοροσίσκ (Ρωσία) και της Κωστάντζα (Ρουμανία). Αυτό μετατρέπει τη FEMEX 1στη μόνη ναυτιλιακή γραμμή μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας.

Πίσω από την επέκταση των ναυτιλιακών γραμμών βρίσκεται η αύξηση της ζήτησης για θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Οι εισαγωγές και εξαγωγές μέσω του λιμανιού του Αμβούργου για την Τουρκία, αποκτούν σταθερά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Με βάση την υφιστάμενη αξιολόγηση των διαφόρων χωρών, το λιμάνι του Αμβούργου, παρουσιάζει 38% αύξηση στις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Αμβούργου και λιμανιών της Τουρκίας, που αντιστοιχεί σε περίπου 75.000 TEU.

Η προσθήκη του Βόρειοτουρκικού λιμανιού της Σαμψούντας θα βελτιώσει τη σύνδεση μεταξύ της Τουρκίας και του Αμβούργου. Το ταξίδι από το Αμβούργο στη Σαμψούντα διαρκεί 19 ημέρες και 22 ημέρες αυτό της επιστροφής.Συνολικά επτά ειναι οι τακτικές ναυτιλιακές γραμμές μεταξύ Αμβούργου και Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των δύο πολλαπλών χρήσεων/γενικών μεταφορών φορτίου. Η μεταφορά χύδην φορτίου γίνεται όποτε χρειαστεί και μέσω ελεύθερων φορτηγών πλοίων.

Συνολικά έξι πλοία με χωρητικότητα περίπου 2.800 TEU θα αναπτυχθούν στη γραμμή FEMEX 1. Η παρεχόμενη υπηρεσία θα συνδέει τα εξής 19 λιμάνια: Αμβούργο, Αμβέρσα, Σαουθάμπτον, Ταγγέρη, Marsaxlokk, Θεσσαλονίκη, Gebze, Κωνσταντινούπολη-Ambarli (Avcilar), Κωνσταντινούπολη- Haydarpasa, Samsun, Νοβοροσίσκ, Constanta, Istanbul-Ambarli, Gebze, Gemlik, Aliaga, Marsaxlokk, Ταγγέρη και Καζαμπλάνκα, με άμεση επιστροφή στο Αμβούργο. Όλο το ταξίδι διαρκεί 42 ημέρες.

Διαβάστε ακόμα