Στη δημοσιότητα φωτογραφία με κατάστρωμα πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ το οποίο είναι γεμάτο με σκουριά!

Τον Απρίλιο, ο Αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (CNO) Ναύαρχος Μάικ Γκίλντεϊ, εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση προς τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ: τα πλοία χωρίς σκουριά είναι απαραίτητα για την αποτροπή και τη ναυτική ετοιμότητα.

Αλλά αυτή την εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό δημοσίευσε μια συγκλονιστική φωτογραφία από το κατάστρωμα ενός πολεμικού πλοίου, καλυμμένο με σκουριά. Είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να λάβει αποφασιστική δράση για να διασφαλίσει ότι τα πλοία του βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Το μήνυμα του Γκίλντεϊ τον Απρίλιο ήταν ηχηρό και ώθησε τους ναύτες χαμηλότερων βαθμίδων να προσπαθήσουν περισσότερο. «Αυτό εξαρτάται από την καμπάνια μας, get real get better για τους ανθρώπους να αυτοαξιολογούνται και να αυτοδιορθώνονται, να σηκώνονται και να αναλαμβάνουν δράση όταν βλέπουν κάτι λάθος και να μην αποδέχονται πράγματα που έχουν χαλάσει», είπε ο Γκίλντεϊ τον Απρίλιο.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί από κατώτερους και μεσαίας βαθμίδας αξιωματικούς στη θάλασσα, είναι ένα πρόβλημα σε όλο το Πολεμικό Ναυτικό που εκθέτει τη συνεχιζόμενη έλλειψη ενδιαφέροντος του Πενταγώνου για ναυτικά ζητήματα, ενώ, για δύο δεκαετίες, το έθνος έχει δώσει προτεραιότητα σε χερσαίες και αεροπορικές αποστολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Έχουμε Υπουργό Άμυνας και Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Στρατού που είναι και οι δύο Στρατηγοί, και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι επίσης ισχυρή στους αμυντικούς κύκλους», δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου. «Το Πεντάγωνο είναι ένα μεγάλο πλοίο με πολλή ορμή και, ακόμη και όταν στρέφουμε προς τον Ειρηνικό για να αντιμετωπίσουμε την Κίνα, οι προτεραιότητες χρηματοδότησης συνεχίζουν να ευνοούν τα αεροπορικά και χερσαία μέσα».

Το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να ισχυρίζεται ότι η σκουριά δεν επηρεάζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του στόλου, αλλά ακόμη και οι κορυφαίοι ναύαρχοι δυσκολεύονται να αγνοήσουν το γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή είναι το πολυτιμότερο αγαθό της Αμερικής.

Πως θα παρακινηθούν οι καλύτεροι και λαμπρότεροι της Αμερικής να ενταχθούν σε ένα Ναυτικό που είναι καταπονημένο και υποτιμημένο από το Πεντάγωνο; Θα εμπνέονται πολλοί να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο που είναι καλυμμένο με σκουριά; Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό όχι.

Διαβάστε ακόμα