Στην στεριά βγήκαν τα κοντέινερ του Zim Kingston που συνεχίζει να σιγοκαίεται (photo+video)

Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο θυελλώδης καιρός εμποδίζει τους πυροσβέστες να επιβιβαστούν στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνέχιζε να καίει κοντά στη Βικτώρια. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Paul Barrett, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού που συνεργάζεται στενά με την καναδική ακτοφυλακή, είπε ότι η κατάσταση στο πλοίο δεν άλλαξε δραστικά. Τα μέλη του πληρώματος συνέχισαν τις προσπάθειές τους όλη τη νύχτα.

Ανέφερε επίσης η κατάσβεση και οι προσπάθειες ψύξης του σημείου συνεχίζονταν όλο το απόγευμα, τη νύχτα και το πρωί. Δεν σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές στο πλοίο.

Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, και το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε από την καναδική ακτοφυλακή ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Γύρω από το σημείο υπάρχει μια ζώνη έκτακτης ανάγκης που εκτείνεται σε ένα ναυτικό μίλι. Πολλά σκάφη διάσωσης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, συμπεριλαμβανομένου ενός Maersk Tender, και ενός υπεράκτιου πλοίου εφοδιασμού.

Αν και τα μέλη του πληρώματος πυρόσβεσης και διάσωσης βρίσκονται κοντά με την ελπίδα να επιβιβαστούν στο Zim Kingston, ο θυελλώδης καιρός συνεχίζει να τους εμποδίζει από την επιβίβαση τους στο πλοίο.

Η αναπληρώτρια διοικητής συμβάντων, Mariah McCooey, είπε ότι αυτή τη στιγμή, έχει 30 κόμβους ανέμου. Καθώς φυσάει αρκετά και τα κύματα είναι επίσης μεγάλα, οι διασώστες δεν μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Επομένως, είναι απαραίτητο να περιμένετε μέχρι να είναι ασφαλές.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι αισιόδοξοι ότι το πλήρωμα διάσωσης θα μπορέσει να επιβιβαστεί το βράδυ της Δευτέρας τοπική ώρα όταν ο καιρός βελτιωθεί. Ο Μπάρετ είπε ότι με βάση την πρόγνωση, αναμένεται επίσης ένα παράθυρο το ίδιο βράδυ.

Διαβάστε ακόμα