Στη ναυπήγηση ενός νέου ταχύπλοου προχωράει η ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ με δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι χθες Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διερεύνησης του ναυπηγείου στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ταχύπλοο της εταιρείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

Ολοκληρώθηκαν χθες στην Αθήνα οι διαδικασίες διερεύνησης του ναυπηγείου στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ταχύπλοο πλοίο της εταιρείας μας. Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μας διαδραμάτισε η κοινή πρόταση του συμπατριώτη μας ναυπηγού κ. Βασ. Ψαρομπά και του τεχνικού μας συμβούλου κ. Θωμά Σκριβάνου, οι οποίοι εξέτασαν όλα τα δεδομένα ( εμπειρία, συνέπεια, γνώση, προηγούμενες κατασκευές) και εισηγήθηκαν στο ΔΣ το ναυπηγείο της OCEAN του Συμιακού κ. Μιχ. Μοσχάτου.

Στο εν λόγω ναυπηγείο ο κ. Ψαρομπάς έχει ναυπηγήσει σωρεία σκαφών και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε να μη το λάβει σοβαρά υπόψιν του το ΔΣ της εταιρείας μας. Το πλοίο μας θα είναι 27,30 μέτρων, θα έχει πρωτόκολλο 200 επιβατών υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων. Ο χρόνος κατασκευής θα είναι 9 μήνες.

Στη διαδικασία ήταν παρόν όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Ψαρομπάς μαζί με το γιο του Μανόλη, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας μας κ. Μιχάλης Νταλάκος και ο τεχνικός μας σύμβουλος κ. Σκριβάνος.

Επίσης ολοκληρώθηκε και η συμφωνία για την αγορά των μηχανών από την εταιρεία Baudouin.

Καλή αρχή λοιπόν.

Διαβάστε ακόμα