Στη Σάμο η Εκστρατεία HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation

helmepa_Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου παραμένει η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», με δεύτερο σταθμό της για το 2016 τη Σάμο, πατρίδα του σημαντικού Έλληνα φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα, από 5 έως 15 Απριλίου 2016.

Η Εκστρατεία υποστηρίζεται από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ 2014 και 2017. Εκτός από την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου, η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στο Γυμνάσιο του Πυθαγορείου. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, η HELMEPA θα μεταφέρει στην Έκθεση με δαπάνες της Εκστρατείας 1.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του νησιού.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας θα πραγματοποιηθoύν Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον», την Τρίτη 5 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου στο Βαθύ και άλλες ενημερωτικές δράσεις.

Διαβάστε ακόμα