Στην αγορά αργού ελπίζει η Tsakos

Tsakos_Energy_postoporos_nautilia

H Tsakos Energy Navigation εξέφρασε την πεποίθηση της για μια δειλή ανάκαμψη στην αγορά αργού, την ίδια στιγμή που ανακοίνωσε οριακά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο.

Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη TEN, η οποία προσέθεσε δύο suezmaxes φέτος στον στόλο της, δήλωσε ότι η ανάκαμψη στην αγορά αργού καταδεικνύει “στοιχεία σταθερότητας” για το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, η TEN δήλωσε πως οι τιμές του αργού στο πρώτο και στις αρχές του δεύτερου τριμήνου θα μπορούσαν να περιγραφούν ως “ακμάζουσες”.

Επίσης κρίνει αισιόδοξα τις μειωμένες παραγγελίες, την επιβράδυνση στις παραδόσεις, και την ξαφνική εμφάνιση του φαινόμενου “contango” στην τιμή του πετρελαίου (υψηλότερες τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε σχέση με τις τιμές spot) που συνήθως ενθαρρύνει τη δημιουργία αποθεμάτων, όλα αυτά σε μια μη ευνοϊκή εποχή για την αγορά.

Η TEN πρόσθεσε πως η συνεχιζόμενη γεωπολιτική ένταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή αναμφίβολα επιφέρει νευρικότητα στις αγορές, αλλά μέχρι τώρα αυτές οι εντάσεις, έχουν συνεισφέρει στην ανάταση των τιμών του αργού και θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών στο άμεσο μέλλον.

Τα σχόλια της TEN ήρθαν τη στιγμή που ανέφερε ένα κέρδος 200.000 δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ πριν από ένα χρόνο είχε σημειώσει απώλεια 1,5 εκατομμυρίων. Επιπλέον, η απώλεια 0,02 δολαρίων ανά μετοχή ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, η TEN σημείωσε κέρδη 14,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αντιμετωπίζοντας έτσι την απώλεια των 1,21 εκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο.

Ο Νικόλας Τσάκος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: “Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου επιβεβαίωσαν τη στρατηγική μας εστίαση του ευέλικτου και διαφοροποιημένου στόλου μας στον τομέα του αργού.

“Έχοντας χρησιμοποιήσει την καταιγίδα των τελευταίων ετών προς όφελός μας, αναδύθηκε μια πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη εταιρεία”, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα