Στο Αμβούργο το μεγαλύτερο reefer ship παγκοσμίως

cap_san_lorenzo_megalutero_reefer_ship_

Το Cap San Lorenzo, το μεγαλύτερο πλοίο ψυγείο του κόσμου φτάνει για πρώτη φορά στο Αμβούργο. Το μεγάλο-χωρητικότητας 9,600 TEU- φορτηγό πλοίο ελλιμενίστηκε στο τερματικό σταθμό κοντέινερ της HHLA στο Burchardkai. Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Cap San Lorenzo από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη. Το ολοκαίνουργιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι μέρος της νέας σειράς “Cap San” της ναυτιλιακής εταιρείας Hamburg Süd.

Το Cap San Lorenzo έχει σχεδιαστεί με 2.100 συνδέσεις για ψυκτικούς θαλάμους εμπορευματοκιβωτίων. Το συγκεκριμένο ψυγείο πλοίο και τα αδελφά πλοία του είναι τα μεγαλύτερα πλοία ψυγεία στον κόσμο, κατατάσσομενα με βάση την χωρητικότητα. Τα πλοία αποτελούν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της ναυτιλιακής εταιρείας Hamburg Süd με συνολική χωρητικότητα 9.600 TEU. Το Cap San Lorenzo και τα αδελφα του χρησιμοποιούνται για μια προγραμματισμένη υπηρεσία τακτικών γραμμών μεταξύ της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης.

Η πρώτη επίσκεψη του ψυγείου πλοίου στο λιμάνι του Αμβούργου είναι ένα σημαντικό γεγονός, και λόγω αυτού στον καπετάνιο του πλοίου, Arie Sluijter δώθηκε τιμητικό βραβείο από τις τοπικές αρχές. Το Cap San Lorenzo βαπτίσθηκε σε μια τελετή τον Φεβρουάριο, στο Μπουένος Άιρες και άρχισε να λειτουργεί από τη River Plate Express. Η ναυτιλιακή εταιρεία Hamburg Süd συνεργάζεται με βραζιλιάνικη θυγατρική της Aliança. Υπάρχουν διάφορα λιμάνια στο πρόγραμμα της γραμμής εξυπηρέτησης: Αμβούργο, Αμβέρσα, Χάβρη, Itaguai (Sepetiba), Σάντος, Paranagua, Μπουένος Άιρες, Μοντεβιδέο, Rio Grande do Sul, Itapoa, Santos, Ταγγέρη, Ρότερνταμ, Tilbury και ξανά Αμβούργο.

Το λιμάνι του Αμβούργου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς αποστολές για το χειρισμό κατεψυγμένου φορτίου σε κοντέινερ. Το περσινό έτος ήταν πολύ επιτυχημένο για το λιμάνι, αφού καταγράφθηκε η ποσότητα ρεκόρ των περίπου 618.000 κοντέινερ ψυγείου (σε TEU) που φορτώθηκαν και ξεφορτώθηκαν στο Αμβούργο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά τουλάχιστον 9% σε ετήσια βάση. Η Νότια Αμερική (ανατολική ακτή) είναι μια περιοχή-κλειδί για την εισαγωγή των κατεψυγμένων εμπορευμάτων μέσω Αμβούργου.

Διαβάστε ακόμα