Στο δρόμο για τη θάλασσα το Νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο Escape [video]

Norwegian_Escape_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

To Νορβηγικό Escape, που σύντομα θα είναι το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου της Norwegian Cruise Line, αναχώρησε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου από το ναυπηγείο Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας για την περίπου 24 ωρών μεταφορά της κατά μήκος του ποταμού Ems.

Με συνολικό μήκος 326 μέτρα και πλάτος 41 μέτρων, το πλοίο είναι το πρώτο της κλάσης Breakaway Plus στην γραμμή, με τρία επιπλέον Breakaways να βρίσκονται υπό παραγγελία στο ναυπηγείο Meyer Werft.

Πλέοντας προς τα πίσω, το νορβηγικό Escape άφησε το ναυπηγείο Meyer Werft περίπου στις 14:00 τοπική ώρα, και ίσα που χώρεσε να περάσει μέσα από τα στενά θυροφράγματα του ναυπηγείου, με μόνο 1,2 μέτρα να χωρίζουν το πλοίο από τους «προφυλακτήρες» που έχουν ειδικά εγκατασταθεί κατά μήκος της δεξιάς πλευράς των δεξαμενών ανύψωσης. Αυτός ο ελιγμός διήρκεσε περίπου 2 ώρες με μέγιστη ταχύτητα 0,2 κόμβων.

Αφού πέρασε μέσα από τα θυροφράγματα, το νορβηγικό Escape συνέχισε κατά μήκος του ποταμού, με την πρύμνη να είναι μπροστά. Πριν φθάσει στον τελικό προορισμό της στο Eemshaven της Ολλανδίας περίπου στις 12.30 μ.μ. το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου το νορβηγικό Escape πέρασε μέσα κι από άλλα στενά περάσματα, συμπεριλαμβανομένων του Weener Bridge στο Weener, του Jann-Berghaus Bridge στο Leer και του Ems-Barrier στο Gandersum.

Μετά την άφιξή του στο Eemshaven, θα κατευθυνθεί προς τη Βόρεια Θάλασσα για θαλάσσιες δοκιμές αργότερα αυτό το μήνα.

Το Νορβηγικό Escape θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες επταήμερες κρουαζιέρες από το Μαϊάμι που θα λειτουργεί όλο τον χρόνο ως home port (λιμάνι εκκίνησης και τερματισμού) για την Ανατολική Καραϊβική, ξεκινώντας από τις 14 Νοεμβρίου 2015.

Το χωρητικότητας 164.600 τόνων πλοίο θα είναι το μεγαλύτερο που θα λειτουργεί όλο το χρόνο στο Μαϊάμι, μεταφέροντας 4.200 επισκέπτες σε προορισμούς της Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένων του Άγιου Θωμά στις Αμερικάνικες Παρθένες Νήσους, της Tortola στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και του Nassau στις Μπαχάμες.

norwegian_escape__

norwegian_escape_

Διαβάστε ακόμα