Στο λιμένα Κορίνθου κατέπλευσε το «NORWIND»

norwind_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, απογευματινές ώρες χθες, το Φ/Γ «NORWIND» σημαίας Antigua & Barbuda, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Δόμβραινας με προορισμό την Τουρκία, με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο με δώδεκα (12) αλλοδαπούς μέλη του πληρώματος και έμφορτο με ατσάλι, στην θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. δυτικά ν. Αλκυονίδων του Κορινθιακού κόλπου.

Κατόπιν εντολής από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τέθηκαν σε ετοιμότητα πλωτά μέσα των Λιμενικών Αρχών Κορίνθου, Ιτέας, Δόμβραινας, Ιτέας και Αντικύρων προκειμένου να παράσχουν συνδρομή εφόσον απαιτηθεί.

Το «NORWIND» προσέγγισαν αρχικά το Ρ/Κ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β” Ν.Θ. 164 και εν συνεχεία το Ρ/Κ “EUROPE” Ν.Θ. 244 και με τη συνδρομή τους παρέμεινε ΒΑ λιμένα Κιάτου. Απογευματινές ώρες σήμερα, κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ρυμουλκούμενο από το “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β” και το “EUROPE”, κατέπλευσε ασφαλώς, στο λιμένα Κορίνθου με το πλήρωμα του καλά στην υγεία του.

Από την Λιμενική Αρχή Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ «NORWIND» σημαίας Antigua & Barbuda, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Διαβάστε ακόμα