Το μεγαλύτερο container που έχει έρθει στον Πειραιά επισκεφτείτε ο Βαρβιτσιώτης

megalutyero-container2
Φωτογραφία: www.hcg.gr

Το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο (container-ship) που έχει ιστορικά προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι υποδέχθηκε σήμερα στον Πειραιά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στη λιτή εκδήλωση υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένος Πειραιώς, όπου είχε προσδέσει το “MSC LONDON ”, παρευρέθησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, Γιώργος Ανωμερίτης, ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος της MSC Greece, Χριστίνα Θεοδωρίκα.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού συνομίλησε με τον καπετάνιο και με το πλήρωμα του “MSC LONDON ”, ενημερώθηκε στη συνέχεια για τις μεγάλες μεταφορικές και τεχνολογικές δυνατότητες του πλοίου.

Σημειώνεται ότι το “MSC LONDON” ναυπηγήθηκε το 2014, έχει μήκος 399 μέτρα, ενώ έχει χωρητικότητα 16.500 εμπορευματοκιβωτίων και συνολική δυναμική 165.000 τόνων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που μεταφέρουν containersστον κόσμο. Το ΜSCLONDONέχει ικανότητα μεταφοράς περίπου 16.500 containersκαι αποτελεί ένα σύγχρονο θαύμα της ναυπηγικής.

Το Λιμάνι του Πειραιά έχει σήμερα τις υποδομές για να μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα container ships. Έχει δυνατότητες που δεν έχουν άλλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα κανένα ιταλικό λιμάνι.

Εμείς, θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο. Γι’ αυτό δουλεύουμε. Γι’ αυτό και έχουμε προχωρήσει τη συμφωνία με την Coscoγια την επέκταση της σύμβασης, την οποία έχουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν έργα 230 εκατομμυρίων ευρώ. Βούλησή μας είναι να καταστήσουμε τον Πειραιά ένα από τα κεντρικά λιμάνια της Μεσογείου.

Η ανάπτυξη της χώρας έρχεται μέσα από τα λιμάνια, μέσα από την αύξηση των δυνατοτήτων τους, μέσα από το διεθνή τους προσανατολισμό. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε σοβαρές, ουσιαστικές διεθνείς συνεργασίες, όπως η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την MSG, που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα πελάτης μας».

megalutyero-container
Φωτογραφία: www.hcg.gr
megalutyero-container1
Φωτογραφία: www.hcg.gr

Διαβάστε ακόμα