Στο νερό το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο που κατασκευάζεται στην Κίνα

Η Κινέζικη Hudong Zhonghua Shipbuilding της Κίνας, παρουσίασε το νεότερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Evergreen Line, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με βάση την χωρητικότητα του.

Το νέο πλοίο, που ονομάζεται Ever Alot, έχει τις ίδιες διαστάσεις με την προηγούμενη κατηγορία υπερμεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατασκευάστηκαν από τη Samsung, αλλά το σχέδιο που αναπτύχθηκε από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία και θα έχει ονομαστική χωρητικότητα 24.004 TEU σε σύγκριση με τα 23.992 του Ever Ace που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2021.

Η παραγγελία για το πλοίο δόθηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2019 για τέσσερα πλοία και επεκτάθηκε τον Ιούνιο του 2021 στα σημερινά έξι πλοία. Στο Hudong Zhonghua ανατέθηκε το έργο του σχεδιασμού των πλοίων και της κατασκευής της ηγετικής κατηγορίας πλοίων

Τα πλοία σχεδιάστηκαν χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες πράσινες τεχνολογίες για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας. Κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές TIER III, τα πλοία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Χρησιμοποιώντας το σχέδιο βολβώδους πλώρης του Hudong, προπέλες μεγάλης διαμέτρου και αγωγούς εξοικονόμησης ενέργειας, το πλοίο θα έχει πλεονεκτήματα ταχύτητας και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Διαθέτουν επίσης scrubber για την ελαχιστοποίηση του θείου.

Όπως και τα άλλα πλοία της κατηγορίας Α, το νέο Ever Alot θα έχει μήκος 400 μέτρα και συνολικό ύψος θα είναι 33 μέτρα. Το Ever Ace είναι 241.960 dwt και αναμένεται να έχει παρόμοια χωρητικότητα.

Προκειμένου να είναι σε θέση να ναυπηγήσει αυτά τα νέα πλοία η Hudong Zhonghua ανέλαβε τις λειτουργίες της νούμερο ένα αποβάθρας της Changxing Shipbuilding. Η αποβάθρα επιμηκύνθηκε από τα 518 μέτρα σε 660 μέτρα το 2020. Το ναυπηγείο αναφέρει τώρα ότι έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα για ναυπήγηση πέντε έως έξι πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Είπαν ότι η δεξαμενή 1 έχει γίνει η πιο πολυσύχναστη εξειδικευμένη εγκατάσταση παραγωγής για μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα».

Η CSSC ανέφερε ότι η Hudong Zhonghua έλαβε παραγγελίες για 13 μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το 2021 και παρέδωσε έξι. Το βιβλίο παραγγελιών του ναυπηγείου ανέρχεται επί του παρόντος σε 19 μεγάλα πλοία εμπορευματοκιβωτίων που πρόκειται να παραδοθούν έως το 2025.

Το νέο πλοίο αποτελεί μέρος μιας συνολικής επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εργασιών της Evergreen. Η Alphaliner αναφέρει επί του παρόντος ότι η εταιρεία έχει το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών με βάση τον αριθμό των πλοίων των μεγάλων εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεύτερη σε χωρητικότητα μετά το βιβλίο παραγγελιών της MSC. Η Evergreen έχει συνολικά 607.402 TEU κατά παραγγελία. Εκτός από τα πολύ μεγάλα πλοία, η Evergreen παρήγγειλε φέτος 24 πλοία χωρητικότητας μεταξύ 1.800 και 3.000 TEU από την CSSC.

Διαβάστε ακόμα