Στο πλήρωμα του «Britannia Seaways» το βραβείο γενναιότητας του IMO

fwtia_se_ploio

Ένα χρόνο μετά την έκρηξη και την φωτιά που ξέσπασε στο «Britannia Seaways» η οποία απειλούσε την ζωή 32 ανθρώπων, ο πλοίαρχος Andreas Kristensen και το πλήρωμα έλαβαν το βραβείο γενναιότητας το IMO, σε ειδική τελετή που έγινε την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο πλοίαρχος, το βραβείο θα έπρεπε επίσης να δοθεί στους επιβάτες, στους Νορβηγούς στρατιώτες που βοήθησαν το πλήρωμα στην πυρόσβεση και τις Νορβηγικές ομάδες διάσωσης.

«‘Ως πλοίαρχος παρακολουθούσα την φωτιά από την γέφυρα ενώ το πλήρωμα προσπαθούσε να κατασβήσει την φωτιά στο ανοικτό κατάστρωμα και εν μέσω θαλασσοταραχής, έχοντας να αντιμετωπίσει και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στο μηχανοστάσιο υπάρχει αγωνία για να μην διακοπεί το ρεύμα στο πλοίο, κάτι που θα είχε μοιραίες συνέπειες. Προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος που σαν πλοίαρχος έχω αυτό το πλήρωμα, που τα κατάφερε τόσο καλά σε ακραίες συνθήκες», δήλωσε ο πλοίαρχος Andreas Kristensen.

Εν μέσω θαλασσοταραχής, στις 16 Νοεμβρίου 2013 19:00, στο Δανέζικο πλοίο «Britannia Seaways» ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από το Sørreisa στο Bergen στη Νορβηγία. Στο πλοίο επέβαιναν 20 μέλη του πληρώματος και 12 επιβάτες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ανοικτό κατάστρωμα μετά από μετατόπιση του φορτίου. Οι επιθετικότητα της φωτιάς φάνηκε στις απανωτές εκρήξεις και της φλόγες που έφταναν τα 30 μέτρα! Το πλήρωμα ‘’πολέμησε’’ τη φωτιά για πολλές ώρες, ο δυνατός άνεμος όμως έκανε το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο.

Μετά από πολλές ώρες, το πλοίο κατάφερε να πλησιάσει τις Νορβηγικές ακτές και να βρεί καταφύγιο γύρω από κάτι νησάκια. Περίπου στις 01:30 της επόμενης ημέρας, κατέφθασε το πυροσβεστικό πλοίο όπου μετά από προσπάθειες 3 ωρών κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Διαβάστε ακόμα