Turanor PlanetSolar: Άφιξη στον Πειραιά το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος του κόσμου [video]

to_megalitero_iliako_ploio_ston_kosmo

Ηρθε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Ζέας το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος του κόσμου!!Το Turanor PlanetSolar κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην Ελλάδα στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής «Terrassubmersa», που θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα, την Ελληνική Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Το καταμαράν των 31 μέτρων ανήκει στην ελβετική PlanetSolar SA και χρησιμοποιείται σήμερα απο το Πανεπιστήμιο της Γενεύης ως πλωτό εργαστήριο των φωτοβολταϊκών πάνελ που καλύπτουν επιφάνεια 500 τετραγωνικών μέτρων και μπορούν να παράξουν συνολική ισχύ 93 kilowatt τροφοδοτώντας τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες.

Κατα τις νυχτερινές ώρες, το πλοίο αντλεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου συνολικού βάρους 8,5 τόνων. Το όνομα Turanor, το “δανείστηκαν” από τον υπερπετυχημένο « Άρχοντα των Δαχτυλιδιών », και ερμηνεύεται «Η Δύναμη του Ήλιου».

Το σκάφος έπλευσε για πρώτη φορά 2010 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε από το Μονακό για να κάνει περίπλου της Γης. Μετά απο 584 ημέρες επέστρεψε στη βάση του και έγινε το πρώτο ηλιακό σκάφος που ολοκληρώνει το γύρο του κόσμου.

pireaspiraeus.com

Διαβάστε ακόμα