Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ναυάγιο του Sea Diamond

nauagio_sea_diamond_

KΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Σαντορίνης,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το ναυάγιο του κρουαζιεροπλοίου Sea Diamond συνεχίζει εδώ και 7 χρόνια να διαβρώνεται μέσα στην όμορφη Καλντέρα μας, ρυπαίνοντας καθημερινά τη θάλασσά μας και απειλώντας μας, με μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή τα επόμενα χρόνια.

Δύο πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Πειραιώς δικαίωσαν τον τόπο μας, διατάσσοντας αφενός την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου με δαπάνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και αφετέρου, την καταβολή 8 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση προς το Δήμο Θήρας για την ηθική βλάβη, τη ζημία και τη δυσφήμιση που υπέστη. Ταυτόχρονα επεβλήθησαν βαριές ποινές στους υπεύθυνους του ναυαγίου. Όπως ήταν αναμενόμενο η πλοιοκτήτρια άσκησε έφεση και αυτές τις ημέρες εκδικάζεται ξανά το ποινικό μέρος της υπόθεσης στο Εφετείο Πειραιά.

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 7 ετών από τη βύθιση του κρουαζιεροπλοίου, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, ο Δήμος Θήρας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, σας προσκαλούν την ερχόμενη

Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 12:30μμ
σε συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας
μπροστά στα γραφεία της Εφορίας Θήρας.

Αυτές τις ημέρες που εκδικάζεται η έφεση, η φωνή μας πρέπει να είναι πιο δυνατή. Η παρουσία όλων μας είναι καθοριστική. Οφείλουμε όλοι μαζί να απαιτήσουμε την άμεση ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου από τη θάλασσά μας, πριν προκαλέσει μεγαλύτερη και ανεπανόρθωτη ζημιά στο νησί.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ,

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Το ναυάγιο του Sea Diamond θα το βγάλουμε,
γιατί το θέλουμε όλοι, το διατάσει η Ελληνική Δικαιοσύνη
και το απαιτούμε από την Ελληνική Πολιτεία.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε ακόμα