Σύγκρουση με τρία εμπλεκόμενα πλοία στο Σύδνεϋ [pics]

sugkroush_triwn_ploiwn_container_1
Φωτογραφία: www.smh.com.au

Τρία είναι τα εμπλεκόμενα πλοία στο ατύχημα που συνέβη στο εμπορικό λιμάνι του Σύδνεϋ την Τρίτη το βράδυ. Το ατύχημα οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή.

Η σούπερ καταιγίδα που έπληξε ολόκληρη την πόλη, είχε σαν αποτέλεσμα να κοπούν οι κάβοι του 4,600-teu «Kiel Express» και να συγκρουστεί με ένα πλοίο και να κόψει τους κάβους από ένα τρίτο!

Το πλοίο της Hapag Lloyd, έκοψε τους κάβους σε πλοίο που ανήκει στην OOCL ενώ συγκρούστηκε με την πρύμνη του, με το «Safmarine Makutu».

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, η ταχύτητα των ανέμων έφτανε τα 126 χλμ/ώρα, και τα ρυμουλκά που έσπευσαν να βοηθήσουν αντιμετώπισαν μεγάλο κίνδυνο στο να εγκλωβιστούνε μεταξύ των πλοίων.

Με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη, τα πλοία φαίνεται να έχουν υποστεί μικρές υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση

Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το δεύτερο πλοίο της Hapag Lloyd, που σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων εμπλέκεται και πάλι σε ατύχημα στη θάλασσα. Το προηγούμενο ήταν απίστευτη σύγκρουση με πλοίο της Maersk , στο κανάλι του Σουέζ στα τέλη του Σεπτέμβρη.

sugkroush_triwn_ploiwn_container_2
Φωτογραφία: www.smh.com.au
sugkroush_triwn_ploiwn_container_3
Φωτογραφία: www.smh.com.au
sugkroush_triwn_ploiwn_container
Φωτογραφία: www.smh.com.au

Διαβάστε ακόμα