Μια επιχείρηση αναζήτησης για τρεις ναύτες που αγνοούνται είναι σε εξέλιξη κοντά στο λιμάνι του Waigaoqiao στην Pudong New Area, μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων την Πέμπτη 27/3. Το ατύχημα συνέβη νωρίς το πρωί κοντά στις εκβολές του ποταμού Yangtze.
Το μήκους 104 μέτρων Wuxiang 66 και το μήκους 53 μέτρων Xinwang 88 έπλεαν σε συνθήκες πυκνής ομίχλης όταν στις 02.58 π.μ. Συγκρούστηκαν. Το Xinwang 88 βυθίστηκε μαζί με όλο το πλήρωμα του. Σκάφη διάσωσης ήρθαν αμέσως στο σημείο, αλλά μόνο τέσσερα από τα επτά μέλη του πληρώματος βρέθηκαν. Η επιχείρηση διάσωσης παρεμποδιζόταν από τη βαριά ομίχλη.
Η σύγκρουση δημιούργησε προβλήματα στη κίνηση αρκετών πλοίων στο κανάλι. Ένα κρουαζιερόπλοιο του στόλου της Royal Caribbean αναγκάστηκε να δέσει έξω από το λιμάνι. Επηρεασμένα από την ομίχλη χθες το πρωί ήταν επίσης τα πλοία για το νησί Chongming, οι κρουαζιέρες γύρω από το λιμάνι του Yangshan και τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Wusong.
Η πυκνή ομίχλη μείωσε την ορατότητα σε λιγότερο από 500 μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του αστικού τομέα. Γι’ αυτό το λόγο καλέστηκε κίτρινος συναγερμός στις 5:09 π.μ.. και οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Pudong διοχετεύθηκαν αλλού.