5 μέλη του πληρώματος συμπεριλαμβανομένου του πλοιάρχου συνελήφθησαν για την μεταφορά 28 τόνων ναρκωτικών ουσιών

5 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου SOYA, συμπεριλαμβανομένων του πλοίαρχου και του υποπλοιάρχου, συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όταν η αστυνομία βρήκε 28 τόνους συνθετικού αναλγητικού υλικού σε σφραγισμένο εμπορευματοκιβώτιο.

Αυτό το υλικό το οποίο θεωρείται ναρκωτικό στην Αίγυπτο, είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή παυσίπονο για τον καρκίνο στη Ρωσία. Το πλοίο έφτασε από την Κωνσταντινούπολη στις 4 Νοεμβρίου και βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι μέχρι και το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου.

Το πλήρωμα δεν μπορεί να είναι υπεύθυνο για τα φορτία τα οποία βρίσκονται σε σφραγισμένα κοντέινερ, εκτός εάν αποδειχθεί η εμπλοκή τους στη διακίνηση ναρκωτικών.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι αυτό το υλικό δεν χαρακτηρίζεται σα ναρκωτικό στη Ρωσία.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το επόμενο ταξίδι του πλοίου μετά την Αλεξάνδρεια και τον τελικό προορισμό του κοντέινερ. Αν είναι η Αίγυπτος, είναι ναρκωτικό, αν είναι όμως κάποια άλλη χώρα όπου λογίζεται σα φάρμακο, τότε δεν είναι ναρκωτικό, και θα πρέπει να χαρακτηριστεί σαν μία απλή διέλευση ενός πλοίου με το φορτίο του.

Άλλη μια περίπτωση όπου ο πλοίαρχος και κάποια μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί μπλεγμένοι σε μία υπόθεση στην οποία μόνο αυτοί δε φταίνε.

Διαβάστε ακόμα