Σύλληψη πλοιάρχου για λαθρεμπόριο κοκαΐνης αξίας 128 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας απήγγειλε κατηγορίες στον 51χρονο πλοίαρχο φορτηγού πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου για τον ρόλο του στην απόπειρα εισαγωγής 320 κιλών κοκαΐνης στην Αυστραλία.

Ο υπήκοος από το Μαυροβούνιο επρόκειτο να έρθει αντιμέτωπος με το δικαστήριο του South Hedland την Τρίτη (24 Μαΐου) μετά την σύλληψη του λ στο Interlink Veracity τη Δευτέρα, με την κατηγορία για εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα.

Το AFP συνέλαβε τον άνδρα μετά από τον έλεγχο σε μια συσκευής κινητού τηλέφωνου που κατασχέθηκε την περασμένη εβδομάδα, και η οποία φέρεται να αποκάλυψε μηνύματα σχετικά με την εισαγωγή των ναρκωτικών.

Το AFP, η Αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας και οι αξιωματικοί της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης ερεύνησαν και πάλι χθες το πλοίο μήκους 179 μέτρων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την υποτιθέμενη επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία διακόπηκε μετά από έρευνα πολλών υπηρεσιών.

Οι αρχές κατέσχεσαν την κοκαΐνη, η οποία λένε ότι αξίζει περίπου 128 εκατομμύρια δολάρια, στο Πορτ Χέντλαντ στις 15 Μαΐου και συνέλαβαν δύο άνδρες που ισχυρίστηκαν ότι είχαν συγκεντρώσει τα ναρκωτικά τα οποία ήταν περιτυλιγμένα με πλαστικό από την θάλασσα στα ανοιχτά των ακτών της πόλης Πιλμπάρα.

Η αστυνομία θα ισχυριστεί ότι ο πλοίαρχος του Interlink Veracity φόρτωσε λαθραία την κοκαΐνη στο πλοίο από κάποιο σημείο στην ανοικτή θάλασσα.

Φέρεται ότι περίμενε μέχρι το πλοίο να αγκυροβολήσει στα αυστραλιανά ύδατα περίπου 28 χιλιόμετρα ανοιχτά του Πορτ Χέντλαντ στις 14 Μαΐου και έριξε τα δέματα στην θάλασσα με σκοπό να ανακτηθούν από άλλου συνεργούς.

Δύο ακόμη άνδρες που κατηγορούνται – ένας Γερμανός υπήκοος και ένας άνδρας από τη Νέα Νότια Ουαλία – φέρεται να χρησιμοποίησαν μια μικρή βάρκα για να παραλάβουν τα ναρκωτικά από το νερό εκείνο το βράδυ.

Ο αναπληρωτής επίτροπος του AFP John Tanti είπε ότι η AFP και οι εταίροι του είχαν προειδοποιήσει ότι η κατάσχεση των ναρκωτικών και οι αρχικές συλλήψεις ήταν μόνο η αρχή της έρευνας και ότι θα ήταν αμείλικτοι στην καταδίωξη οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

«Το μήνυμά μας σε όσους σκέφτονται να εμπλακούν σε επιχειρήσεις διακίνησης ναρκωτικών είναι απλό – μην το κάνετε. Θα σας καταδιώξουμε ανεξάρτητα από τον ρόλο σας ή την τοποθεσία σας στον κόσμο.”

«Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε ενεργά όλα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν την υπόθεση», είπε ο Διοικητής.

Ο πλοίαρχος του bulker κατηγορείται για εισαγωγή ποσότητας ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κοκαΐνης. Το αδίκημα επισύρει την μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Γερμανός υπήκοος, ηλικίας 37 ετών, και ο άνδρας από τη Νέας Νότια Ουαλία, ηλικίας 49 ετών, κατηγορούνται επίσης και οι δύο για ναρκωτικών και για παράλειψη συμμόρφωσης με την εντολή 3LA.

Προφυλακίστηκαν και θα δικαστούν στις 15 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα