Συναγερμός για επίθεση ενόπλων Ιρανών σε πλοία με ελληνική σημαία στον Περσικό Κόλπο

Εμπορικά πλοία με ελληνική σημαία που βρίσκονται στον Περσικό κόλπο δέχθηκαν επίθεση και καταλήφθηκαν από ένοπλους Ιρανούς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα πλοία Delta Poseidon και Prudent Warrior.

Το πλήρωμα του Delta Poseidon είναι 25 ατόμων εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο πλήρωμα του Prudent Warrior υπάρχουν επτά Έλληνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Αναμένεται να γίνει διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι θα μπορούσε να είναι «αντίποινα» για το ρωσικό πλοίο το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και το οποίο κατασχέθηκε στην Κάρυστο.

Νωρίτερα, το Ιράν αποφάσισε να λάβει «τιμωρητικά μέτρα» κατά της Ελλάδας σχετικά με την κατάσχεση φορτίου ιρανικού πετρελαίου στα ανοικτά ελληνικών ακτών, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Nour News.

Το πρακτορείο, που διατηρεί σχέσεις με το ανώτατο κρατικό όργανο ασφαλείας του Ιράν, δεν ανέφερε ποια ακριβώς μέτρα σχεδιάζει να λάβει το Ιράν κατά της Αθήνας.

liberal.gr

Διαβάστε ακόμα