Βίντεο: Συντριβή αεροπλάνου F-35 του Βασιλικού Ναυτικού κατά την απονήωση από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth

Αναλυτής του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί βίντεο από την πρόσφατη συντριβή μαχητικού F-35 από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth του Βασιλικού Ναυτικού. Το ατύχημα που έγινε κατά την απονήωση στη Μεσόγειο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 115 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των άκρως απόρρητων εξαρτημάτων του αεροπλάνου από τον βυθό της θάλασσας.

Το πλάνο δείχνει το stealth jet να ξεκινάει να αναπτύσσει ταχύτητα στη ράμπα με σκοπό να απογειωθεί. Καθώς το αεροπλάνο φτάνει στο τέλος της ράμπας, φαίνεται να επιβραδύνει και αμέσως φαίνεται να εκρήγνυται το αεροπλάνο και τον πιλότο να εκτινάσσεται. Το αεροπλάνο πέφτει αμέσως στο νερό και ακολουθεί η αργή κάθοδος του πιλότου με αλεξίπτωτο.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και ο πιλότος ανασύρθηκε με ασφάλεια. Η επίσημη έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη και το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι «δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιαστούν περαιτέρω» μέχρι να γίνουν γνωστά περισσότερα.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αναπτύξει σκάφος διάσωσης και μια έμπειρη ομάδα για να βοηθήσει το Βασιλικό Ναυτικό να ανακτήσει το βυθισμένο αεροπλάνο. Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να στοχεύουν το ναυάγιο. Η Ρωσία είναι γνωστή για τις υποβρύχιες επιχειρήσεις της για την ανάκτηση διάφορων τεχνολογιών και το F-35 είναι γεμάτο από τεχνολογία αιχμής.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα