Σβήνουν οι ελπίδες για τους 6 αγνοούμενους του Thorco Cloud

An Indonesia rescue team approaches the sunken Antigua and Barbuda flagged freighter MV Thorco Cloud which sank after colliding with a tanker the night before, in the Singapore Strait off the Indonesian island of BatamΚανένα σημάδι ζωής των έξι ναυτικών που αγνοούνται δεν έχει φανεί, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τη βύθιση του Thorco Cloud σε μια σύγκρουση στα Στενά της Σιγκαπούρης.

Το Thorco Cloud συγκρούστηκε με το χημικό δεξαμενόπλοιο Commitment στα ύδατα της Ινδονησίας. Έξι μέλη του πληρώματος διασώθηκαν στο περιστατικό, ενώ έξι εξακολουθούν να αγνοούνται.

“Με λύπη αναφέρουμε ότι δεν έχουμε κάτι νέο για τα έξι μέλη του πληρώματος που λείπουν, αλλά μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στην περιοχή”, ανακοινώθηκε την Τρίτη από την εταιρεία διαχείρισης που εξέφρασε την συμπαράσταση της στις οικογένειές των ναυτικών που είχαν συγκεντρωθεί προχθές στη Μανίλα. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί επίσης τα έξι διασωθέντα μέλη του πληρώματος για να πραγματοποιήσουν έναν εσωτερικό απολογισμό.

Σύμφωνα με την πρώτη υποβρύχια έρευνα το ναυάγιο βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας σε δύο κομμάτια που απέχουν 1.600 μέτρα μεταξύ τους. Τα δύο τμήματα του ναυαγίου φέρονται να βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

“Ένα σχέδιο απομάκρυνσης του ναυαγίου και των καυσίμων του εκπονείται αυτή τη στιγμή. Η χαρτογράφηση του σημείου και οι έρευνες ROV αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.