Σύλληψη καπετάνιου φορτηγού πλοίου για απόκρυψη ασθένειας μελών του πληρώματος

Ο 53χρονος πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου μεταφοράς χυδην φορτίου THOR MONADIC συνελήφθη από την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ στις 14 Σεπτεμβρίου και εμφανίστηκε στο δικαστήριο την επόμενη μέρα.

Κατηγορείται για απόκρυψη της κατάστασης της υγείας μελών του πληρώματός του, το οποίο είχε συμπτώματα πυρετού, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.

Το πλοίο έφτασε στο αγκυροβόλιο Ningbo-Zhoushan γύρω στα μέσα Αυγούστου από την Ινδονησία, και απέπλευσε από το αγκυροβόλιο στις 20 Αυγούστου και με προορισμό το Χονγκ Κονγκ, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη οι λεπτομέρειες.

Έφτασε στο αγκυροβόλιο του Χονγκ Κονγκ στις 24 Αυγούστου και ο πλοίαρχος δήλωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να υπάρχει κάποιο σύμπτωμα που να σχετίζεται με την γρίπη του κορονοϊού.

Όμως το Υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ είχε ήδη ειδοποιηθεί για πιθανά συμπτώματα κορονοϊού μεταξύ των μελών του πληρώματος, χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστό η πηγή η οποία έδωσε την πληροφορία στις αρχές.

Και στα 23 μέλη του πληρώματος έγινε τεστ κορονοϊού με τα 15 να βρίσκονται θετικά, συμπεριλαμβανομένου και του καπετάνιου.

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αργότερα όλοι εκτός από έναν αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο πλοίο με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο παραμένει στο αγκυροβόλιο σε καραντίνα.

Διαβάστε ακόμα