Τα κρουαζιερόπλοια «πιάνουν» και Ύδρα!

cruise_ships_pianoun_ydra_

Με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, ξεκινάει άμεσα από την τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η κατασκευή του συστήματος Ναύδετου ( Τσαμαδούρας) στο νησάκι Αγίου Νικολάου Ύδρας, προϋπολογισμού: 350.000 ευρώ, με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή συστήματος πλωτού μεταλλικού κυλινδρικού Ναύδετου ανοιχτής θαλάσσης κοντά στο νησάκι του Αγ. Νικολάου Ύδρας, διαμέτρου 430m και ύψους 2,20m, στο οποίο θα προσδένουν επιβατικά πλοία – κρουαζιερόπλοια (Κ/Ζ), τα οποία σήμερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το νησί της Ύδρας εξαιτίας της αδυναμίας εξυπηρέτησης τους στο λιμάνι του νησιού. Το μεταλλικό Ναύδετο θα φέρει κατάλληλο εξοπλισμό για την αγκύρωση του στον πυθμένα της θάλασσας με 3 κλάδους ανά 120ο. Ο κάθε κλάδος αποτελείται από άγκυρα βάρους 10.000 λιμπρών και αλυσίδα κατάλληλου μήκους και διαστάσεων. Επίσης, θα φέρει κατάλληλο εξοπλισμό για την ταχεία πρόσδεση του αλλά κυρίως την ταχεία απαγκίστρωση του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών δήλωσε τα εξής:

«Η κατασκευή της Τσαμαδούρας στην Ύδρα, είναι ένα πολυσήμαντο έργο για το νησί, καθώς θα επιτρέψει την δυνατότητα προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων και έτσι θα επισκέπτεται την Ύδρα μια ακόμη κατηγορία τουριστών υψηλής οικονομικής επιφάνειας, που μέχρι σήμερα αδυνατούσε να προσελκύσει μαζικά το νησί. Με το έργο αυτό, το οποίο ζήτησε ο Δήμος Ύδρας, η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των επαγγελματιών του νησιού, που έβλεπαν τα κρουαζιερόπλοια να περνούν και να μην σταματούν στην Ύδρα. Με την κατασκευή και λειτουργία του, ενισχύεται η τουριστική ανάπτυξη και η πανέμορφη και μοναδική Ύδρα μπαίνει στο χάρτη της κρουαζιέρας, ως προορισμός ιδιαίτερου κάλλους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ενδυνάμωση των κατοίκων. Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού «με έργο πάμε μπροστά», αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά στην πράξη ότι έχει αντίκρισμα αλήθειας. Δουλεύουμε για την Ύδρα και τις μικρές μας πατρίδες με ουσιαστικές παρεμβάσεις που στηρίζουν τις υποδομές και ένα καλύτερο αύριο».

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα