Τα μέλη του πληρώματος πλοίου που έχει τεθεί υπό κράτηση στην Ισημερινή Γουινέα φωνάζουν για βοήθεια!

Η τύχη των ναυτικών που κρατούνται στην Ισημερινή Γουινέα, παραμένει αβέβαιη εν μέσω φόβων ότι θα ληφθούν μέτρα για τη μεταφορά τους στη Νιγηρία.

Ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, 15 ναυτικοί έχουν διαχωριστεί από την αρχική ομάδα και μεταφέρθηκαν πίσω στο πλοίο τους. Ωστόσο, καμία επίσημη πληροφορία δεν έχει κοινοποιηθεί μέχρι στιγμής, είπε η Sheetal D’Silva, η σύζυγος του Milton D’Coth, ενός από τους ναυτικούς που κρατούνται.

Στο τελευταίο μήνυμα του Milton που έστειλε την Τετάρτη, ανέφερε ότι τα 15 μέλη του πληρώματος που κρατούνταν σε ένα μικρό δωμάτιο σε ένα κυβερνητικό κέντρο μεταφέρθηκαν πίσω στο πλοίο τους. Ο Antony Jobi είπε ότι ο ξάδερφος του Milton λέει ότι αυτή η κίνηση τώρα αναλύεται ως ένα βήμα για τη μεταφορά τους στη Νιγηρία.

Ο Milton ανέφερε ότι μεταφέρθηκε πίσω στο πλοίο στο μήνυμα. Πρόσθεσε ότι συζητείται να οδηγηθούν στη Νιγηρία. Εάν διαφωνήσουν με αυτή την απόφαση, το σχέδιο είναι να ρυμουλκηθεί το πλοίο στα χωρικά ύδατα της χώρας. Και για να διασφαλιστεί αυτό, έχουν φτάσει και δύο ρυμουλκά.

Σε άλλο βίντεο που κοινοποίησε ο υποπλοίαρχος του πλοίου, Sanu Jose, γύρω στις 7:55 μ.μ., ανέφερε ότι στην προβλήτα βρισκόταν ένας μεγάλος αριθμός ενόπλων αντρών και παρόλο που υπήρχε εντολή κράτησης για να μην αποπλεύσει το πλοίο, η Νιγηρία σχεδιάζει να ρυμουλκήσει το πλοίο στα χωρικά της ύδατα. Αυτή είναι μια ζωτικής σημασίας πράξη πειρατείας.

Πρόσθεσε ότι το προσωπικό ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο πλοίο. Μόλις συμβεί αυτό, δεν θα μπορούν να στείλουν μηνύματα και το πλοίο θα αρχίσει να πλέει. Ζήτησε να τους βοηθήσει.

Το MT Heroic Idun τέθηκε υπό κράτηση και 26 μέλη του πληρώματος της φέρεται να συνελήφθησαν από το ναυτικό της Ισημερινής Γουινέας στις 12 Αυγούστου για παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων.

Υποστηρίχθηκε επίσης ότι το βήμα των νιγηριανών αρχών είναι παράνομο και παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με ένα tweet από ναυτιλιακό δικηγόρο @SteveAskinsInc, τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν πίσω στο πλοίο με εντολή να αποπλεύσει για τη Νιγηρία παρά τις αιτήσεις στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για δήλωση που να αναφέρει ότι πρόκειται για καθαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σύμφωνα με το Σύνταγμα της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με τον Antony, τα μέλη του πληρώματος δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση από το ινδικό προξενείο που εδρεύει στην Ισημερινή Γουινέα και τίποτα μέχρι στιγμής από τις τοπικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, ναυτικοί, μέλη της οικογένειας των κρατουμένων μελών του πληρώματος των Μαλαισιανών συγκεντρώθηκαν στο Marine Drive την Τετάρτη. Έκαναν επίσης λαμπαδηδρομία για να στηρίξουν τους συλληφθέντες ναυτικούς.

Διαβάστε ακόμα