Τα προβλήματα των ναυτικών στις προτεραιότητες του Θ. Δρίτσα

dritsas_

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θ. Δρίτσας συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Α. Νταλακογιώργος ενημέρωσε αναλυτικά τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απασχόληση και τη μακροχρόνια ανεργία στον κλάδο, στην απλήρωτη ναυτική εργασία, στις εργασιακές συνθήκες και την ανάγκη τήρησης του πλαισίου που διέπει τη ναυτική απασχόληση, ιδιαίτερα στο θέμα των αμοιβών που ορίζονται από τις ΣΣΕ και τα εργασιακά δικαιώματα και τις ώρες εργασίας, στον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος και στον Οίκο Ναύτου. Αναλυτική ενημέρωση για τα παραπάνω ζητήματα υπήρξε και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δρίτσας αφού συζήτησε με την αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ τα παραπάνω θέματα, ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά του Υπουργείου και τόνισε ότι επιδίωξή του είναι η ένταση των προσπαθειών για τον έλεγχο εφαρμογής του πλαισίου που διέπει τη ναυτική εργασία και ο σχεδιασμός των μέτρων πολιτικής και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Διαβάστε ακόμα