Τάνκερ της Altomare κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν

Το Ιράν δέσμευσε σήμερα το υπό παναμαϊκή σημαία τάνκερ Niovi στο Στενό του Ορμούζ, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Το πλοίο Niovi, το οποίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Φουζάιραχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περικυκλώθηκε από σκάφη των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης που το ανάγκασαν να κάνει αναστροφή και να κατευθυνθεί προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα, ανακοίνωσε ο 5ος αμερικανικός στόλος με έδρα το Μπαχρέιν.

Δείτε τον σχετικό χάρτη

Το δεξαμενόπλοιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Lloyd’s List Intelligence, συνδέεται με την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Altomare, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας το πλοίο έχει Έλληνα πλοίαρχο.

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί, την Πέμπτη, η κατάσχεση του πετρελαιοφόρου πλοίου Advantage Sweet με σημαία Νήσων Μάρσαλ στον Κόλπο του Ομάν.

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου συσχετίζουν τις δύο αυτές κινήσεις των Ιρανών με την απόφαση των αμερικανικών αρχών να απαιτήσουν το τάνκερ Suez Rajan, για το οποίο οι αρχές των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι εμπλέκεται σε παράνομη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου, να κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ.

ot.gr

Διαβάστε ακόμα