Τάνκερ της Euronav προσάραξε στην Ινδονησία


Ένα VLCC πετρελαιοφόρο τάνκερ της Euronav, το Μ/Τ Alex προσάραξε την Τετάρτη 12 Απριλίου σε ένα μαλακό υπόστρωμα λάσπης, ενώ έπλεε στην Θάλασσα της Ιάβας μεταξύ Βόρνεου και Σουμάτρας στην πορεία της προς τη Νινγκμπό της Κίνας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Euronav Ship Management, το χωρητικότητας 299,446 dwt και με σημαία Βελγίου VLCC πλοίο προσάραξε περίπου στις 10:15 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ήταν πλήρως φορτωμένο.

“Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ρύπανση, ενώ το πλοίο παραμένει προσαραγμένο σε ασφαλή κατάσταση, υπό καλές καιρικές συνθήκες. Καμία ρωγμή στο σκάφος, είσοδος νερού ή μηχανική βλάβη δεν παρατηρήθηκαν από το πλήρωμα, ενώ ο επιθεωρητής Class αναμένεται να επιβιβαστεί το συντομότερο δυνατόν”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας από τα γραφεία της στον Πειραιά.

Επιπλέον, η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου είπε ότι ενεργοποιήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της και ειδοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές.

“Η ομάδα έκτακτης ανάγκης εξετάζει τις επιλογές ανέλκυσης του πλοίου”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Το κατασκευής 2016 MT Alex έχει μήκος 333 μέτρα και βύθισμα 21,6 μέτρων. Το πλοίο είναι 100% ιδιοκτησία της Eurnav και λειτουργεί στην αγορά spot.

Διαβάστε ακόμα