«Ταχύτατη η αντίδραση του ΥΝΑΝΠ στην ρύπανση του Σαρωνικού»

Συνέντευξη για την επικαιρότητα και για ναυτιλιακά θέματα έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό “REAL FM” 97,8 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Σχετικά με τη ρύπανση στη Σαλαμίνα ανέφερε:

Έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές και οδηγίες από την πρώτη στιγμή και η πρώτη προσπάθεια που έγινε ήταν να στεγανοποιηθεί αμέσως το πλοίο που βυθίστηκε. Έχουμε πετύχει τη στεγανοποίηση στο 95% και πριν από το μεσημέρι το ναυάγιο θα έχει πλήρως στεγανοποιηθεί. Το απόγευμα θα αρχίσει η απάντληση του πετρελαίου.

Έχει 3200 τόνους αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω διαρροή. Αυτό που έφυγε, έφυγε την ώρα που βυθιζόταν. Έγιναν αμέσως ενέργειες για να αναλάβουν δύο εταιρίες απορρύπανσης. Έχουν γίνει οι απαραίτητες κινητοποιήσεις.

Έχει πάει ήδη ο ΓΓ Ναυτιλίας ο κ. Καλαματιανός στην περιοχή, ενώ αμέσως έδωσα εντολή να σπεύσει επί τόπου και ο Αρχηγός του Λιμενικού, ο οποίος και πήγε. Γίνεται έρευνα για την υπόθεση γιατί υπάρχουν πάντα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν όλα.

Διαβάστε ακόμα