Τελευταίο εκπαιδευτικό ταξίδι των πρωτοετών της ΑΕΝ Σύρου με το Blue Star Ithaki

aen_surou_ekpaideutiko_taxidi_

Την Πέμπτη 23-10-2014 και μόλις δύο ημέρες πριν από την αποχώρηση του πλοίου από την γραμμή των Κυκλάδων λόγω της πώλησής του στον Καναδά, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική-ενημερωτική επίσκεψη των σπουδαστών Α΄ εξαμήνου της ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ στο Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Ithaki, κατά τη εκτέλεση του δρομολογίου του από την Σύρο προς Τήνο-Μύκονο. Η επίσκεψη αυτή οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων Ναυτιλία, Ναυτική Τέχνη και Διαχείριση Στοιχείων Γέφυρας, συνοδεία του Αναπληρωτή Διευθυντή της Σχολής και Καθηγητή Αγγλικής κ. Δούναβη Γεώργιου και των Εκπαιδευτικών Συνεργατών Ναυτικών Μαθημάτων κ.κ. Καραβασίλη Νεκτάριου και Ζαννάκη Νικόλαου, Πλοιάρχων Α΄ τάξεως Ε.Ν.

Κατά την διάρκεια του ταξιδίου, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην γέφυρα και στο κατάστρωμα, καθώς επίσης και στους χώρους της πλώρης και της πρύμνης, υπό την επίβλεψη αξιωματικών του πλοίου, προκειμένου οι σπουδαστές να παρακολουθήσουν την διαδικασία πρόσδεσης και αγκυροβολίας κατά την άφιξη στα λιμάνια της Τήνου και της Μυκόνου και να ενημερωθούν γύρω από τα όργανα ναυσιπλοΐας και τα σωσίβια μέσα. Στην γέφυρα έγιναν δεκτοί από τον Συριανό Πλοίαρχο του πλοίου και απόφοιτο της ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ Capt. Ηλία Βερβενιώτη, ο οποίος μίλησε στους σπουδαστές για το ναυτικό επάγγελμα και τα καθήκοντα του Πλοιάρχου, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα εκ μέρους της εταιρείας BLUESTARFERRIESσε όλους τους σπουδαστές της Σχολής.

Κατά την ωριαία παραμονή στο λιμάνι της Μυκόνου, παρατέθηκε αποχαιρετιστήριο κέρασμα στους σπουδαστές και τους καθηγητές της Σχολής στο κατάστρωμα της πρύμνης, παρουσία του Πλοιάρχου, του Υπάρχου και του Οικονομικού Προϊσταμένου του πλοίου.

Ο Διοικητής της ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ Πλοίαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Πολέμης, οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Σχολής ευχαριστούν την πλοιοκτήτρια εταιρεία BLUESTARFERRIES για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής επίσκεψης, καθώς επίσης τον Πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ BLUESTARITHAKIγια την άψογη φιλοξενία τους στους χώρους του πλοίου καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδίου. Τέλος, ευχαριστούν το λιμενικό πρακτορείο της BlueStarFerriesστην Σύρο, GAVIOTISTRAVEL, για την συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Καλό ταξίδιBLUESTARITHAKI….. η παρουσία σου στις Κυκλάδες τα τελευταία 14 χρόνια θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη!!!

spoudastes_aen_surou_

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα