Τέλος οι κρουαζιέρες στη Βραζιλία λόγω των κρουσμάτων COVID-19

Οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων στη Βραζιλία θα αναστείλουν τις περισσότερες δραστηριότητές τους μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η ένωση βιομηχανίας τη Δευτέρα, μετά από σύσταση των υγειονομικών αρχών να μην ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια μετά από πολλά κρούσματα κορονοϊού στην ανοικτή θάλασσα.

Ο βιομηχανικός σύνδεσμος Clia είπε ότι κανένα πλοίο δεν θα λύσει κατά τη διάρκεια της «εθελοντικής» περιόδου αναστολής, η οποία θα μπορούσε να παραταθεί, ενώ τα πλοία που βρίσκονται στη θάλασσα θα ολοκληρώσουν τα ταξίδια τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η εθνική ρυθμιστική αρχή υγείας της Βραζιλίας Anvisa συνέστησε στις εταιρείες κρουαζιέρας να σταματήσουν προσωρινά τις δραστηριότητές τους αφού πέντε πλοία στα ανοιχτά των ακτών της Βραζιλίας κατέγραψαν περισσότερα από 300 νέα κρούσματα COVID-19.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής, η Clia εργάζεται για λογαριασμό των εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στη χώρα – της MSC Cruzeiros και της Costa Cruzeiros – για να αναζητήσει σημεία ευθυγράμμισης με την κυβέρνηση, την Anvisa, τις πολιτείες και τους δήμους», ανέφερε η ένωση σε δήλωση της.

Η MSC Cruzeiros και η Costa Cruzeiros είναι θυγατρικές της ελβετο-ιταλικής εταιρείας κρουαζιέρας MSC Cruises και Carnival Corp, αντίστοιχα. Η Clia εξέδωσε την ανακοίνωσή της μετά από συνάντηση ομοσπονδιακών, πολιτειακών και δημοτικών αξιωματούχων με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για το θέμα.

Διαβάστε ακόμα