H Ελληνική εταιρεία διαχείρισης τάνκερ Tsakos Energy Navigation (TEN) ενέκρινε την επέκταση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της (buyback) κατά επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου προγράμματος buyback της εταιρείας ύψους επίσης 20 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Δεκέμβριο του 2015, όταν η ΤΕΝ είχε αποκτήσει 3.580.286 ίδιες μετοχές στην τιμή των 5,59 δολαρίων ανά μετοχή .
Η TEN είχε ανακοινώσει τότε ότι θα προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις στο μέλλον ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς κατά την κρίση της διοίκησης.
“Οι μετοχές των ναυτιλιακών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των τάνκερ και ειδικά η μετοχή της ΤΕΝ έχουν επηρεαστεί αρνητικά τους τελευταίους μήνες για λόγους που δεν έχουν να κάνουν άμεσα με τις επιχειρήσεις μας. Αυτό θεωρούμε ότι έχει ως αποτέλεσμα η αξία της μετοχής μας στην παρούσα φάση να αποτελεί εξαιρετική αγοραστική ευκαιρία σε μια εποχή που η εταιρεία μας διανύει την μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης στην ιστορία της, τόσο από πλευράς επέκτασης του στόλου μας όσο και όσον αφορά την παραγωγή εσόδων”, δήγλωσε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθιυντής της TEN, κ. Γιώργος Σαρόγλου.
Διαβάστε επίσης: TEN: Εξασφάλισε 50 εκατ. δολ. από μακροχρόνια ναύλωση νέου της VLCC