«Θαλής ο Μιλήσιος – 200 χρόνια Ελλάδα»: Βράβευση Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου (video)

Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος βραβεύτηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη στα 3α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος – 200 χρόνια Ελλάδα», που διοργανώθηκαν από την PALLADIAN COMMUNICATIONS και την GK MEDIA PUBLISHING την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Φίλων Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Είναι επιβεβλημένο να βραβεύουμε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που με την καθημερινή τους δράση και παρουσία, προωθούν και υπηρετούν τη σταθερή ανάπτυξη, την καινοτομία και την κοινωνική συνοχή». Αναφερόμενος στον βραβευθέντα καπετάν Παναγιώτη Τσάκο σημείωσε ότι πρόκειται για «έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες πλοιοκτήτες και εφοπλιστές της παγκόσμιας ναυτιλίας που τιμά όχι μόνο την ελληνική εμπορική ναυτιλία, αλλά τιμά κυρίως και ταυτόχρονα την ελληνική ναυτοσύνη».

Στα βραβεία διακρίθηκαν εταιρείες που ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα, από πρωτοπόρους στον κλάδο τους, Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εξακολουθούν να διακρίνονται σήμερα με την ίδια ή άλλη εταιρική μορφή και υπό ελληνική ιδιοκτησία.

Αναλυτικά (με χρονολογική σειρά ίδρυσης):
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ (1841)
Καλλικούνης (1850)
Μεγάλη Βρετάνια (1866)
Παπουτσάνης Α.Ε. (1870)
Δ. Θανόπουλος Α.Ε. (1877)
Alpha Bank (1879)
Καρέλιας (1888)
Εθνική Ασφαλιστική (1891)

Για τη συνολική τους προσφορά στο ελληνικό επιχειρείν και στο κοινωνικό σύνολο, έλαβαν τιμητικά βραβεία (με αλφαβητική σειρά):

κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO
κ. Γιάννης Στουρνάρας – Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος – Εφοπλιστής

Διαβάστε ακόμα