Θεσσαλονίκη: Πιάνει λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2014

olth_msc_armonia_

Έρχεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2014 και συγκεκριμένα, το «Αρμονία», που ανήκει στην εταιρία MSC.

Πρόκειται για ένα πλοίο 250 μέτρων και είναι το πρώτο από τα συνολικά 25 κρουαζιερόπλοια, που αναμένεται να καταπλεύσουν στη Θεσσαλονίκη μέχρι το Νοέμβριο. Θα «πιάσει» στο λιμάνι στις 7 το πρωί προερχόμενο από τη Βενετία και θα αποπλεύσει στις 6 το απόγευμα, με προορισμό τη Σμύρνη.
Θα μεταφέρει 2000 τουρίστες –Ευρωπαίους, κυρίως Ιταλούς- και πάνω από 700 άτομα πλήρωμα.

Πολλοί από τους επιβάτες προγραμματίζεται να επισκεφθούν ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αρκετοί προβλέπεται να παραμείνουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η σημερινή διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ πριν από τέσσερα χρόνια προχώρησε στην κινητοποίηση των αυτοδιοικητικών και τουριστικών παραγόντων της Θεσσαλονίκης για να προσπαθήσουν ώστε η πόλη να προσελκύσει κρουαζιερόπλοια. Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή με 25 πλοία και πάνω από 25.000 επιβάτες, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά» τόνισε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης, με αφορμή την άφιξη του πρώτου για φέτος κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη.

Για να συνεχίσει: «Για να καταστεί η Θεσσαλονίκη βασικός σταθμός των δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων και να αξιοποιήσει τα οφέλη από κάτι τέτοιο οι φορείς της πόλης πρέπει να εργαστούν συλλογικά, συστηματικά και επίμονα.

Η ΟΛΘ ΑΕ πήρε πρωτοβουλίες -και θα εξακολουθήσει να το κάνει- για να βοηθήσει την προσέλκυση. Για παράδειγμα μείωσε πολύ τα τέλη προσόρμισης και επέμεινε στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε η αποβίβαση και η επιβίβαση στο πλοίο να γίνονται σε σύντομο χρόνο.

Τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, την αναγνωρισιμότητα και την επισκεψιμότητα της Θεσσαλονίκης».

newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμα