Τυφώνας στην Ταϊβάν χτύπησε τάνκερ [pics]

tifonas_xtipise_tanker_

Το Sheng Chang, ένα νηολογημένο στο Μπελίζ τάνκερ, προσάραξε ανοικτά των ακτών της Kaohsiung. Το περιστατικό συνέβη χθες κι οφείλεται στον τυφώνα Matmo που πλήττει την Ταϊβάν τα τελευταία 24ωρα.

Το τάνκερ είχε τέσσερα μέλη του πληρώματος επί του πλοίου – δύο Κινέζους και δύο Ινδούς. Όλοι διασώθηκαν από ένα ελικόπτερο παρά τη δυνατή βροχή και τον ισχυρό αέρα. Σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊβάν οι τέσσερις άνδρες ήταν σε καλή κατάσταση υγείας.

Οι λιμενικές αρχές στην περιοχή Καοσιούνγκ επιβεβαίωσαν πως το δεξαμενόπλοιο παραμένει προσαραγμένο περίπου 100 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Cijin District. Το χωρητικότητας 2.890 dwt πλοίο είναι φορτωμένο με 4 τόνους ντίζελ και δεν μπορεί να εκφορτωθεί λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Παρ’ όλα αυτά δεν θεωρείται ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος ρύπανσης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κατασκευασμένου το 1976 πλοίου, Billion Star Marine Services, θα το επιθεωρήσει σήμερα για να διαπιστώσει τις ζημιές που έχει υποστεί. Σύμφωνα με τον επικεφαλή του λιμεναρχείου του Kaohsiung, David Cheng, αν το πλοίο δεν μπορεί να μετακινηθεί θα πρέπει να διαλυθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι η ασφάλιση του πλοίου έχει ήδη λήξει.

tifonas__xtipise_tanker_

tifonas_xtipise_tanker__

Διαβάστε ακόμα